Catalunya Diari

L'avís d'Oriol Mitjà sobre les eleccions a Catalunya: «És un despropòsit»

L'investigador català ha criticat que persones PCR positives hagin d'anar a votar presencialment al col·legi electoral

L'epidemiòleg Oriol MItjà amb mascareta davant de la seu d'Eurecat
Oriol Mitjà creu que és un despropòsit que les persones contagiades votin presencialment als col·legis electorals. | Cedida

El protocol de la Generalitat de cara a les eleccions al Parlament del pròxim 14 de febrer preveu que les persones positives de Covid-19 —així com aquells confinats  votin presencialment, amb la recomanació que assisteixin al seu col·legi electoral en la franja horària entre les 19 i les 20 hores. En aquell moment, els membres de les meses electorals es posaran un vestit EPI integral, per tal de minimitzar el risc de contagi. Segons el Govern, això farà que anar a votar sigui segur, però no tothom està d'acord amb aquesta afirmació.

El que ha posat el crit al cel ha estat l'infectòleg Oriol Mitjà, que en una piulada a la xarxa social Twitter ha assegurat que «és un despropòsit que persones PCR positives hagin d'anar a votar al col·legi electoral». Mitjà ha destacat que aquesta situació «és un risc gran per als membres de la mesa que no tenen entrenament per utilitzar un EPI correctament». L'investigador també ha criticat que la gent gran hagi de sortir de les residències on viuen per anar a votar. «És inconcebible», ha dit.

Per últim, Oriol Mitjà tampoc considera una bona idea que les persones en quarantena per ser contactes d'un positiu hagin de votar en la mateixa franja que els infectats. Segons l'investigador català, «el risc per aquestes persones també és gegantí».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Jaume Padrós demana ajornar les eleccions del 14-F

En la mateixa línia que Oriol Mitjà, es va pronunciar el doctor Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), que el passat dissabte va advertir que la situació sanitària a Catalunya per la pandèmia del coronavirus «frega el col·lapse» i que «empitjorarà». Davant aquests condicionants, va manifestar que «caldria ajornar les eleccions del 14-F».

En una publicació a les xarxes socials, Padrós va assenyalar que les dades sanitàries actuals «obliguen a un confinament estricte» i recorda que votar és «un dret fonamental que s'ha de garantir».


Comentaris

envia el comentari