Catalunya Diari

Pagaran indemnitzacions a tots aquells que pateixin efectes secundaris de la vacuna

Rússia té plena confiança en la seva vacuna

Una investigadora treballant al laboratori de la vacuna russa contra el coronavirus Sputnik V
S'espera que els primers resultats arribin entre l'octubre i novembre | FIDR

Fa una setmana finalitzaven les primeres proves de la vacuna russa contra la Covid-19 en éssers humans. La vacuna ha estat desenvolupada per l'Institut Vector de Sibèria i Rússia espera poder registrar una potencial segona vacuna cap a la primera quinzena d'octubre, segons ha anunciat l'agència de notícies 'TASS' tot citant el regulador de la seguretat del consum rus, Rospotrebnadzor.

L'Institut Gamaleya de Moscou va crear la primera vacuna contra el virus registrada per Rússia el passat mes d'agost. En aquests moments s'estan realitzant els assajos de l'etapa tardana que influeix en 40.000 persones.

El cap dels fons estatal que finança el projecte ha declarat a Reuters que en cas que alguna cosa surti malament assumirà part de les indemnitzacions en lloc d'obligar als compradors a què assumeixin tot el risc. Aquesta mesura fa que els fabricants de la vacuna estiguin recolzats per l'estat davant el possible risc de patir demandes de compensació en cas de produir-se efectes secundaris en les persones a qui s'hagi administrat la vacuna.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Plena confiança en la vacuna

El cap del Fons Rus d'Inversió Directa (RDIF), fons sobirà de l'estat que dona suport a la vacuna, Kirill Dmitriev, ha assenyalat que «Rússia té tanta confiança amb la seva vacuna que no demana una indemnització completa i aquest és un factor diferenciador important en comparació amb qualsevol vacuna occidental».

D'altra banda, Dmitriev no va detallar en cap moment si se li demanaria als compradors de la vacuna russa que es fessin càrrec d'una responsabilitat parcial i tampoc va mencionar més aspectes de les clàusules d'indemnització.

Les entitats russes assumiran els riscos legals

El secretari de Salut de l'estat brasiler de Bahia ja ha anunciat que té previst comprar uns 50 milions de dosis de la vacuna russa i ha declarat a 'Reuters' que les entitats russes assumiran en tot moment els riscos legals.

Dmitriev ha fet aquestes declaracions després que alguns científics fessin pública la seva preocupació per la seguretat i eficàcia de la vacuna Sputnik-V, ja que va ser aprovada pel govern rus abans de finalitzar els assajos a gran escala amb humans.

Els mesos d'octubre i novembre són els assenyalats per conèixer els resultats inicials de la vacuna. Els voluntaris no reben remuneració però tenen l'assegurança coberta en cas de defunció amb un pagament de 2 milions de rubles que equival a 26.430 dòlars.


Comentaris

envia el comentari