Catalunya Diari

Els pagesos ho tenen clar: Volen la vacuna contra la COVID

El sindicat demana a l'Administració que es responsabilitzi dels sense papers que busquen feina

Pla general on es pot veure un moment de la roda de premsa telemàtica d'Unió de Pagesos sobre la campanya de la fruita

UP insisteix a vacunar pagesos i treballadors de la campanya de la fruita perquè són un "sector essencial" | LleidaDiari.cat

Unió de Pagesos (UP) ha insistit en la necessitat de vacunar contra la covid-19 pagesos i treballadors de la fruita dolça. Consideren que són un sector «estratègic» i essencial perquè produeixen aliments i no entenen que abans es vacuni a policies i militars. Per aquest motiu, han reclamat que no siguin els darrers en ser vacunats per tal de garantir la campanya de la fruita que començarà aviat a Ponent amb l'aclarida de les primeres varietats com les cireres.

UP també ha reclamat al govern de l'Estat que es faci càrrec de la gent que no té papers i busca feina, ja que els pagesos no els poden contractar. Així mateix, també han reclamat ajuts per fer front a una nova campanya que haurà de conviure amb la prevenció contra el virus.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La UPA de Catalunya concorre a les Eleccions Agràries

La Unió de Petits Agricultors i Ramaders (UPA) de Catalunya concorre a les Eleccions Agràries 2021, que se celebraran el 25 i 26 de març mitjançant el sistema de vot electrònic, per representar als petits i mitjans agricultors i ramaders catalans. L'organització agrària es presenta amb un programa de propostes de «caràcter progressista», que «aposta fermament per un model d'agricultura i ramaderia familiar, professional i social, aferrat al territori».

UPA defensa una agricultura i ramaderia «sostenible i rendible». Per això, considera «imprescindible assegurar unes regles de joc justes per a tothom, que protegeixin la primera baula de la cadena, que és la més fonamental i la més vulnerable». El paper dels agricultors i ramaders ha de ser reconegut pel mercat i per polítiques com ara la PAC, quan s'està enllestint el seu pla d'aplicació fins al 2027. Un debat en el qual UPA està participant activament per aconseguir que els ajuts es destinin amb justícia social.

La representativitat que l'organització agrària té

Des d'UPA valoren la representativitat que l'organització agrària té en «tots els nivells», des dels pobles fins a les institucions estatals, europees i mundials. En aquest sentit, assenyalen que la Unió de Petits Agricultors i Ramaders manté interlocució directa en organismes com són el Ministeri d'Agricultura i el Ministeri per a la Transició Ecològica, i Comitès europeus com ara el Comitè d'Organitzacions Professionals Agràries (COPA) i el Comitè Econòmic i Social (CESE), així com a l'Organització Mundial d'Agricultors i el Fòrum Rural Mundial.

«Estem allà on es decideix el nostre futur», remarquen des d'UPA Catalunya. «Els agricultors i ramaders catalans no ens quedarem sense veu ni vot davant els importants reptes que afronta el món rural a tota Europa», afegeixen des de l'organització agrària.


Comentaris

envia el comentari