Catalunya Diari

Palafrugell adverteix que «no dona l'abast» a controlar les festes nocturnes

La Policia Local ha interposat una setantena de denúncies els dos darrers dies i alerten de l'incivisme que es genera

L'Ajuntament de Palafrugell adverteix que «no dona l'abast» a controlar les festes nocturnes i els botellots que es fan, especialment a la zona de les platges. El consistori les va tancar durant la nit per intentar evitar «el que estava clar que passaria» i, per això, torna a demanar que es recuperi el toc de queda.

I és que en les darreres 48 hores s'han interposat una setantena de sancions per fer botellots al carrer i per anar a les platges malgrat que està prohibit durant la matinada. Tot plegat ha generat una allau de queixes per part de veïns que no poden descansar, tant a Tamariu com a Calella de Palafrugell i Llafranc. A banda, preocupa l'incivisme dels assistents perquè no recullen la brossa i queda tot ple de brutícia.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Palafrugell insisteix a recuperar el toc de queda. Ho fa després d'un cap de setmana en què ha passat el que preveia el consistori i que ha deixat multitud de festes nocturnes amb botellots als carrers dels nuclis propers a les platges.

L'alcalde del municipi, Josep Piferrer, dona per fet que el que queda d'estiu serà «molt complicat» i diu que es «impossible» poder evitar-ho. «Posem tots els mitjans que tenim i la Policia Local fa el que bonament pot», remarca.

Pla general d'una zona de Palafrugell on s'ha fet un 'botellon'
Palafrugell adverteix que "no dona l'abast" a controlar les festes nocturnes i botellot i demana el toc de queda | LleidaDiari.cat

El batlle recorda que a l'agost «cada dia és festa»

El batlle recorda que a l'agost «cada dia és festa» i, a més, els locals d'oci nocturns estan tancats. Piferrer assenyala que de cara a l'any que ve «s'hauran de replantejar moltes coses», però deixa clar que ara per ara l'opció és recuperar el toc de queda.

Tot i això, Piferrer reconeix que «és complicat» poder-ho fer, però assenyala que si la Generalitat variés els criteris hi podrien accedir. «Es fa estrany de dir, però nosaltres tenim una incidència molt baixa de casos i això, entre cometes, ens perjudica», explica l'alcalde.

No es pot tancar tot

El batlle baix-empordanès demana que es tingui en compte la casuística de Palafrugell. «El problema és que quan tens alguna cosa a Calella de Palafrugell, després et surt una queixa a Tamariu i si no a Llafranc. Així és impossible», comenta Piferrer, que explica que la mesura de tancar les platges a la nit «contribueix», però no soluciona el problema.

En aquest sentit, l'alcalde deixa clar que el que no poden fer és tancar també places o altres espais públics i creu que, si es fes, acabaran traslladant la festa a domicilis particulars. «Nosaltres podem fer fins a un punt i hi posarem tots els recursos que tenim, però és complicat», assenyala.

Incivisme

Un dels problemes que també generen aquestes festes nocturnes i botellots és l'incivisme per part dels assistents. Un incivisme que es reflecteix en brossa que es deixa a la zona on es fa la festa i que no es recull. Això provoca malestar entre els veïns que han de veure com l'endemà la zona està plena de residus.


Comentaris

envia el comentari