Catalunya Diari

La pandèmia va provocar un tancament de línies mòbils al maig: 150.000 menys

Pel que fa als principals jugadors, Movistar, Orange i Vodafone concentren més del 77% del mercat

Pla tancat d'una dona fent-se una prova PCR
El mes de maig va acabar amb 150.000 línies de mòbil menys per la pandèmia de Covid-19 | ACN

El mes de maig passat es va tancar amb 150.000 línies mòbils menys i es va quedar prop dels 54 milions, segons ha informat aquest divendres la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). La xifra resulta del balanç entre les línies de postpagament guanyades (76.031) amb les de prepagament perdudes (225.613).

Segons la CNMC, que assenyala que des de fa anys la contractació de línies prepagament presenta una tendència descendent, la pèrdua de les línies al maig es pot relacionar amb la paralització de l'activitat econòmica durant l'estat d'alarma. Els tres principals operadors –Movistar, Orange (incloent-hi Jazztel) i Vodafone (inclòs Ono)- van concentrar el 77,6% del total de línies mòbils del mercat.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Durant el mes de maig van augmentar lleugerament les línies fixes de telefonia

D'altra banda, si bé el parc de línies mòbils va perdre 150.000 línies al maig, el nombre de línies fixes va augmentar en 9.077 tancant el mes amb un total superior a 19 milions. Al maig, hi va haver més de 295.000 canvis de numeració mòbil, un 48,2% menys que en el mateix mes del 2019.


Pel que fa a la banda ampla, es van sumar 85.743 línies de fibra òptica a la llar (FTTH), fins als 10,6 milions. Quasi el 42% pertanyien a Movistar, amb un parc de 4,4 milions de línies, mentre que les línies DLS van decréixer en 46.147.

Els preus del mercat immobiliaris, estables tot i la pandèmia

També cal dir que els preus del mercat immobiliari s'han mantingut estables durant l'estiu a Catalunya tot i la crisi social i econòmica provocada per la pandèmia de la covid-19. Així ho posa de manifest, si més no, l'enquesta 'El sentiment del mercat dels professionals immobiliaris” dut a terme per les firmes del sector Uci i Sira.

Una altra conclusió que s'extreu de l'estudi, segons els seus responsables, és que la compravenda d'habitatges de segona mà resisteix els efectes de la pandèmia. També apunta que la transacció entre particulars ha baixat i que les agències immobiliàries ja operen en més de 6 de cada 10 transaccions d'aquest àmbit que es duen a terme a Catalunya.


Comentaris

envia el comentari