Catalunya Diari

Noves acusacions de manipulació contra 'Pasapalabra' durant un programa

Les protestes han esclatat a Twitter després que el programa donés per vàlida una resposta d'Orestes al 'rosco'

'Pasapalabra' s'ha hagut de defensar de les acusacions de males arts
'Pasapalabra' s'ha defensat de les acusacions sobre joc brut | TELECINCO

‘Pasapalabra' travessa una mala època pel que fa a les polèmiques. No és el primer cop que ha de fer front a acusacions de joc brut per part dels espectadors en veure que el programa podria estar fent trampes amb algun concursant. Aquesta vegada, la polèmica va esclatar el darrer dimarts, quan el programa va considerar vàlida una resposta d’Orestes al ‘rosco’, incendiant les protestes de molts internautes, que van decidir manifestar els seus dubtes a Twitter.

 

 

Va ser allà on molts televidents van començar a acusar el programa de joc brut i d’enganyifa, propiciant que la direcció del programa es manifestés a través de la citada xarxa social i donés resposta a les acusacions de trampa, utilitzant les definicions que recollia el diccionari, per així dissipar tota mena d’especulacions.

 

El programa mostra dos diccionaris diferents

La pregunta del presentador Christian Gálvez a Orestes era: «Una peça de roba que s’ajusta a la cintura» i el concursant va contestar amb la paraula «liga». Un mot que el programa va donar com a vàlid però que tanmateix, no va convèncer als seguidors del programa, que van expressar la seva indignació: «La ‘liga’ no s’ajusta a la cintura sinó al maluc, per tant, la resposta d’Orestes és incorrecta. A la cintura s’hi ajusta el ‘liguero’», eren algunes de les manifestacions dels usuaris.

 

El perfil del programa, però, no va tardar a pronunciar-se quan va veure la polèmica que havia propiciat tal resposta, mostrant les definicions de dos diccionaris diferents per dissipar qualsevol sospita: «Hem considerat ‘liga’ correcta, com ‘liguero’, tal com mostren ambdues definicions. DUE de Maria Moliner i DLE de la RAE».

Malgrat els esforços del programa, els internautes no van quedar del tot contents i els dubtes van seguir planant sobre la transparència del programa i les seves intencions, per la qual cosa van continuar demanant la rectificació per part del programa.

 

 

 

‘Pasapalabra’ ja ha afrontat acusacions d’aquest estil anteriorment, com quan per les xarxes corria la teoria que el programa facilitava que Orestes i Jero sempre arribessin junts a la prova final del ‘rosco’, que finalment va acabar guanyant Orestes a la 4a ronda en què es van batre en duel.

 

També et pot interessar...

 

Comentaris

envia el comentari