Catalunya Diari

Sánchez: «Estem a 99 dies» de la immunitat de grup

El president espanyol insisteix que les comunitats poden plantar cara a la covid amb les eines actuals

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha insistit aquest dimarts que les comunitats autònomes disposen de prou eines per plantar cara a la pandèmia de covid malgrat l'aixecament de l'estat d'alarma. «L'estat d'alarma és el passat, cal mirar al futur» perquè «estem a 99 dies» de la immunitat de grup, ha sentenciat abans de recordar que gràcies a la vacunació del 70% de la població estarà immunitzada a finals d'agost.

En una atenció als mitjans acompanyat del president de la República Argentina, Alberto Fernández, el president espanyol també ha demanat «coherència» a l'oposició que critica l'aixecament de l'estat d'alarma perquè «no pot ser que el demani ara» quan «des d'octubre a maig hi ha votat en contra».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge d'una professional sanitària preparant una dosi de la vacuna contra la Covid-19 per administrar-la a un ciutadà
Sánchez: "L'estat d'alarma és el passat, cal mirar al futur" perquè "estem a 99 dies" de la immunitat de grup | Àngel Ullate

El president espanyol ha aprofitat per aclarir la posició del govern espanyol respecte a la possibilitat de legislar per evitar que les comunitats autònomes es quedin sense marge de maniobra en cas que el Tribunal Suprem no aprovi les seves mesures. El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, va apuntar a aquesta via dilluns en una entrevista a El País, i posteriorment va recular apuntant –com Sánchez- que els territoris disposen de prou vies.

El ritme de vacunació permet pensar ja en una «altra etapa»

Segons Sánchez, el ritme de vacunació permet pensar ja en una «altra etapa». "Estem a 99 dies d'aconseguir el 70% de la població vacunada i al llarg d'aquests mesos les comunitats tenen amplis instruments per plantar cara a la pandèmia en l'estat actual». «L'estat d'alarma és el passat, cal mirar el futur», ha dit, i mentrestant «en el si del Consell Interterritorial tenen els instruments per plantar cara amb eficàcia i contundència al control de la pandèmia».

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha insistit des de la roda de premsa del consell de ministres que les comunitats tenen «un amplíssim» ventall de mesures per «donar seguretat» davant la pandèmia, en concret «tots les eines de la legislació ordinària que precisen de l'aval judicial només en els casos que afectin drets fonamentals».

L'eina principal contra la covid, però, serà «l'arsenal de vacunes» que permet «complir l'objectiu marcat de tenir el 70% de la població vacunada a finals d'agost». Per tant, segons Montero, «estem en un escenari radicalment diferent» des de fa mesos, i cal fer «una lectura correcta en cada moment per interpretar les dades epidemiològiques».


Comentaris

envia el comentari