Catalunya Diari

El govern ordena l'exhumació de Franco i descarta l'Almudena com una opció

Pedro Sánchez dona un nou termini de quinze dies perquè la família del dictador trobi un nou lloc d'inhumació

El cadàver de Francisco Franco serà exhumat del Valle de los Caídos en un termini de 15 dies | CatalunyaDiari.cat

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres, en directe, l'exhumació de Francisco Franco del Valle de los Caídos. Minuts després de l'anunci de la convocatòria de les eleccions per Pedro Sánchez, s'ha confirmat que, l'encara president del govern espanyol, dona a la família un nou termini de quinze dies perquè assenyali un nou lloc d'inhumació alternatiu a la cripta de la catedral de l'Almudena. 

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Fonts de l'Executiu han confirmat que ofereixen una última oportunitat als Franco perquè escullin un destí que superi «la impossibilitat legal» que posseeix l'opció del cèntric temple madrileny. Si els hereus del dictador no cedeixen, serà l'Executiu qui, en un nou Consell de Ministres, decideixi el lloc final de descans del cabdill. 

 

 

Una «decisió d'Estat» per complir una «responsabilitat històrica»

Al mateix dia que Sánchez confirmava la fi de la seva primera experiència al govern espanyol, s'anunciava una de les mesures estrella que va prometre només arribar al poder l'estiu passat. La ministra de Justícia, Dolores Delgado, confirmava a una roda de premsa el final d'un procés que es va iniciar com «una decisió d'Estat» i que ha servit per complir amb una «responsabilitat històrica». 

Les restes de Francisco Franco no podran descansar a la cripta de l'Almudena | CatalunyaDiari.cat

 

Segons informa 'España Diario', malgrat les dificultats viscudes aquests mesos, Delgado ha explicat que l'executiu de Sánchez ha complert en tot moment «amb totes les garanties» per respectar els drets dels principals interessats, la família del dictador.

La Fundació Francisco Franco s'oposa

La Fundació Francisco Franco denunciava però, en un comunicat, «el clamorós silenci i opacitat de la Instructora de l'expedient», insistint que no s'ha donat resposta a les seves al·legacions i que el procés serà «il·legal».


Comentaris

envia el comentari