Catalunya Diari

Pedro Sánchez s'apuja el sou un 2% i cobrarà 7.211 euros al mes

La pujada és idèntica a la que s'aplica als funcionaris

La Comissió de Pressupostos del Congrés dels Diputats ha rebutjat aquest dimecres les esmenes del PP i de Ciutadans per a tractar de parar la pujada de sou del president Pedro Sánchez i els membres de l'Executiu de coalició que es contempla en el projecte pressupostari per a 2022. Els dos partits de l'oposició al·leguen que resulta «inacceptable i "incomprensible» que els ministres s'apugin el salari en l'actual context de crisi postcovid, però han perdut la votació i l'increment salarial segueix endavant.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!En el projecte de Pressupostos Generals del 2022 per a Espanya, que aquests dies es debat en el Congrés, el Govern de coalició va decidir que la pujada salarial del 2% acordada per als funcionaris s'apliqui també al president i als seus ministres, una actualització que, en canvi, s'havia rebutjat un mes abans en el Congrés i al Senat per a diputats i senadors.

Primer pla de Pedro Sánchez
El president augmenta el seu salari i el de la resta del seu govern | GTRESAixí, el sou del president del Govern passarà de 84.845,16 euros a l'any a 86.542,08 euros, la qual cosa suposa un increment de 1.696,92 euros més que enguany. Com no té dret a pagues extraordinàries, la seva nòmina ascendirà a 7.211,84 euros al mes.


Així mateix, el salari anual de les tres vicepresidentes del Govern (Nadia Calviño, Yolanda Díaz i Teresa Ribera) s'elevarà fins als 81.341,16 euros anuals enfront dels 79.746,24 euros que van percebent. Es tracta d'un sou mensual de 6.778,43 euros bruts, ja que tampoc tenen pagues.


Per part seva, els ministres del Govern de coalició veuran augmentat el seu salari anual a 76.355,28 euros bruts, la qual cosa suposa una nòmina mensual de 6.362,94 euros.Per al PP, «és inacceptable que el sou del Govern pugi quan una majoria d'espanyols ha vist rebaixats els seus ingressos familiars a conseqüència de la crisi econòmica». Al seu judici, frenar aquesta pujada salarial és «exigir al Govern el mateix que aquest exigeix a la Casa Reial», la partida de la qual s'ha congelat.


Ciutadans subratlla per la seva part que «és del tot excessiu i incomprensible que el Govern hagi establert un increment salarial per als alts càrrecs a sou de les Administracions Públiques i altres organismes dependents de l'Estat en la situació econòmica actual d'Espanya i la pressió que la crisi econòmica està suposant per als treballadors, autònoms i empreses».


Aquest dimarts, durant el debat en la Comissió de Pressupostos només Ciutadans va defensar verbalment la seva esmena per a frenar la pujada de sou del Govern, una petició que no va generar cap comentari per part dels altres grups.


Comentaris

envia el comentari