Catalunya Diari

Pedro Sánchez insisteix que la tornada a l'escola és segura malgrat que el risc zero «no existeix»

El president considera que cal evitar a tot cost «el risc a l'exclusió social»

El president Pedro Sánchez amb la mà aixecada i el lema 'España Puede' darrere
Pedro Sánchez ha tranquil·litzat els pares assegurant que la tornada a l'escola és segura | cedida

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest dimarts en una entrevista a la Cadena Ser que el retorn a l’escola «és segur», malgrat que també ha admès que el risc zero «no existeix». Segons Sánchez, ara el que cal és evitar «el risc a l’exclusió social per no tornar a l’escola». «Els pares, mares i comunitat educativa poden estar segurs que els seus fills estaran molt més segurs als centres educatius que a altres bandes», ha afirmat. Sánchez també ha assegurat que els pares de fills en quarantena podran disposar d’una baixa que ja està recollida a l’ordenament.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La possibilitat de flexibilitzar la jornada laboral, essencial per recuperar la normalitat

Pel que fa al debat sobre el permís retribuït per als pares que tinguin els nens en quarantena, Sánchez ha afirmat que ja existeix una baixa d’incapacitat, i ha recordat que un reial decret ja aprovat «reconeix la capacitat de poder flexibilitzar fins al 100% la jornada laboral». Els pares i mares de nens en quarantena, ha dit, «es podran acollir a una baixa».Sánchez ha demanat a les CCAA que encara no ho han fet que «per favor signin els convenis» perquè els ciutadans puguin utilitzar l’'app' Radar Covid, i ha recordat el seu oferiment de l’estat d’alarma per als territoris, així com els rastrejadors del Ministeri de Defensa. En aquest sentit ha recordat que els presidents autonòmics són «els màxims representants de l’Estat a les CCAA» i els ha ofert el suport parlamentari dels grups del govern espanyol al Congrés per aprovar aquest estat d’alarma.

Pedro Sánchez: «El virus no és de dretes ni d'esquerres»

L’endemà d’obrir el curs amb aquesta petició, el president espanyol ha recordat als representants polítics que els ciutadans «demanen unitat» i per tant cal «desterrar de la gestió contra el virus la lluita partidista», perquè hi ha un «enemic comú que és el virus, que no és de dretes ni d’esquerres». Per això ha apel·lat a la «responsabilitat» del PP pel que fa a la renovació dels òrgans constitucionals com el CGPJ per dotar d’estabilitat el sistema.

«Hem de prioritzar l’interès general a qualsevol altre interès», ha afirmat el president espanyol. Després que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, s’ha queixat de «l’acarnissament» del govern espanyol amb la seva comunitat per les dades que apunten a un increment de contagis a Madrid, Sánchez ha tornat a demanar al PP que aparquin la «lluita partidista».


Comentaris

envia el comentari