Catalunya Diari

Desconvoquen la vaga del personal de terra d’Iberia

El Comitè d’Empresa i la direcció d’Iberia han arribat a un acord per a desconvocar la mobilització, que afectava els dies 30 i 31 d'agost
Iberia desconvoca finalment la protesta per aquest cap de setmana  | CatalunyaDiari.cat

Desconvoquen la vaga del personal de terra d’Iberia. El Comitè d'Empresa i la direcció del grup han arribat a un acord per desconvocar la vaga prevista per aquest cap de setmana, pels dies 30 i 31 d'agost. En total, han calgut sis reunions de mediació entre la direcció d'Iberia i el comitè de treballadors per finalment acostar posicions i decidir anul·lar les aturades. 

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Els intents de negociació es van iniciar fa mesos. Fonts sindicals recorden que des del mes de febrer, s'havien dut a terme reunions per intentar resoldre el problema. L'origen del conflicte estava en el fet que, segons denunciaven els treballadors, «la plantilla no està dimensionada respecte al volum de passatgers i trànsit de l’aeroport», a banda de «la precarietat dels contractes laborals».

 

Deien que era matèria d'àmbit estatal

El moment màxima tensió es va viure aquest estiu, quan es van convocar dues vagues, la del 27 i 28 de juliol i la del cap de setmana passat, el  24 i 25 d'agost. Durant les vagues i els mesos anteriors no es va poder arribar mai a cap acord. Segons la companyia, no es podia negociar la transformació dels contractes perquè era matèria d'àmbit estatal. 

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari