Catalunya Diari

Polèmica en una localitat catalana per la construcció d'una piscina per practicar surf

Entitats ecologistes consideren que no és coherent en el context d'emergència climàtica i ambiental

L'entitat ecologista Adenc ha anunciat que s'han presentat un plec amb un centenar d'al·legacions al projecte SurfCity, que preveu la construcció d'una piscina d'onades per a practicar surf a l'entorn del riu Ripoll, a Sabadell, al Vallès Occidental. Concretament, es fan al Plec de Clàusules administratives particulars que ha de regir l'adjudicació directa de la concessió de domini públic per a l'ús privatiu de la finca on es preveu la construcció, i que és de propietat municipal. Les entitats ecologistes assenyalen que el projecte no s'ha presentat al Protocol del Rodal de Sabadell com a taula de participació ciutadana i d'informació dels espais natural de Sabadell acordat amb l’Ajuntament des del PGMOS de 1993.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'Ajuntament de Sabadell té la previsió de desenvolupar el projecte a l'anella esportiva de Sant Oleguer, perquè al 2024 integri una piscina d'onades on poder-hi practicar surf. El projecte contempla una inversió de 14 MEUR, generant 65 llocs de treball directes. La piscina tindrà 140 metres de llarg per 35 d'amplada, i generarà onades de dos metres. L'equipament s'ubicarà en un terreny de 30.000 metres quadrats i integrarà una segona piscina de bany, un gimnàs, un skatepark i tres zones de restauració. Farà servir circuits tancats d'aigua per nodrir les piscines i sistemes d'estalvi i eficiència energètica, i garantirà el respecte per l’entorn.

Recreació virtual de la piscina d'onades per a practicar-hi surg que estarà operativa a Sabadell l'any 2024.
Recreació virtual de la piscina d'onades per a practicar-hi surf que estarà operativa a Sabadell l'any 2024. | LleidaDiari.cat

Per tot plegat, diverses entitats ciutadanes s'oposen al projecte entre elles Adenc, Ecologistes de Catalunya i el Moviment Veïnal del Sud, amb el suport dels Amics del riu Ripoll, el col·lectiu PEUS, Massa Crítica-SBD i les associacions de veïns dels barris del riu Ropoll. L'Adenc destaca, a més, que ha recollit el suport de l'ONG Surfrider, que està en contra de l'ús de piscines com la prevista a Sabadell per a la pràctica del surf pel seu gran impacte ambiental.


Comentaris

envia el comentari