Catalunya Diari

La població té una imatge sobredimensionada del nombre d'immigrants que resideixen a Catalunya

Els catalans no perceben la immigració com una problemàtica a resoldre

La població catalana té una imatge sobredimensionada del nombre d'immigrants que resideixen a Catalunya. Segons una enquesta de la Fundació ACSAR, la percepció és que hi ha un 29,3% d'immigrants, quan la dada real és el 16,2%.

Tot i això, només el 12% dels enquestats creu que la immigració és un problema a resoldre. Les principals problemàtiques són la pandèmia (50,8%), les relacions entre Catalunya i l'Estat (46,5%) i l'atur i la precarietat laboral (45,9%). A més, la meitat de la població considera acceptable el nombre d'estrangers residents a Catalunya.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge d'unes mans de persones immigrants
La població té una imatge sobredimensionada del nombre d'immigrants que resideixen a Catalunya, segons una enquesta | Pixabay

L'impacte cultural i econòmic de les persones immigrants

De l'enquesta s'extreu també que la població catalana valora positivament l'impacte cultural i econòmic de les persones immigrants, considera que no frenaran el desenvolupament de la llengua catalana i està a favor de la regularització de la població migrant que porta anys vivint a Catalunya, entre d'altres. Aquests són alguns dels resultats del Baròmetre d'opinió sobre percepcions i actituds amb relació a la població d'origen estranger a Catalunya. L'enquesta es va fer entre l'1 i el 10 de març entre població a partir de 18 anys amb un mínim de cinc anys residint a Catalunya.


Comentaris

envia el comentari