Catalunya Diari

Els elevats preus per habitació de la nova residència estudiantil de la UB

Els preus oscil·len entre els 1.100 i els 2.000 euros amb tots els serveis inclosos: Neteja, wifi, seguretat, gimnàs...
La residència Aleu inaugurarà al setembre i preveu tenir èxit els pròxims cursos
La residència Aleu inaugurarà al setembre i preveu tenir èxit els pròxims cursos | Nexo

Aleu, la nova residència de la Universitat de Barcelona, inaugurarà el pròxim setembre. Situada a la zona alta, al costat de la Diagonal, aquesta residència estudiantil ha esdevingut un dels temes més controvertits entre els alumnes de la UB i els que ho seran, ja que els seus preus són, per a alguns, desorbitats. Ocupar una habitació individual oscil·la mensualment entre els 1.100 i els 2.000 euros, amb servei de neteja, wifi, seguretat i gimnàs inclosos. Cal esmentar que aquest elevat preu no compren les matrícules dels graus universitaris, tal com explica 'La Vanguardia'.

 

«Viure a Barcelona és car», afirma la vicerectora de la UB, Mercè Puig, assegurant que la renda mensual de la residència Aleu està en la mateixa línia que les altres residències universitàries de gamma alta de la ciutat. A més, afegeix que «és nova, està ben situada i ofereix tots els serveis» i que, paral·lelament, les famílies que no es puguin permetre pagar-ho sempre poden optar per altres opcions més barates que també formen part de la UB.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

D'altra banda, cal assenyalar que no és la universitat qui estableix els preus, sinó l'empresa concessionària, Nexo. Malgrat això, el consell de la Universitat de Barcelona ratifica les rendes proposades per l'empresa.

 

La construcció de l'edifici, que finalitzarà en dues setmanes aproximadament, va costar 22 milions d'euros, dels quals 9,3 es destinen a la universitat. Així mateix, el campus es reserva diversos espais per sales d'estudi i arxiu i obtindrà l'1,1% dels ingressos bruts anuals. «Els ingressos que obtenim per allotjament els revertim en les reformes dels col·legis majors o residències», relata Puig.

 

El preu d'una habitació oscil·la entre els 1.100 i els 2.000 euros
El preu d'una habitació oscil·la entre els 1.100 i els 2.000 euros | Nexo

 

Es preveu que la residència tingui èxit durant els pròxims cursos

La Universitat de Barcelona disposa de 900 places a col·legis majors que costen menys de la meitat que el preu màxim de la residència Aleu, uns 850 euros. En aquestes dates, tenint en compte que el nou curs inicia al setembre, moltes famílies ja han realitzat matrícules amb l'objectiu de tenir-ho tot tancat amb la major antelació possible; per això, és bastant probable que la residència Aleu no s'ompli durant el seu primer any de vida, tot i que, segons Puig, no hi ha dubte que «tindrà una gran demanda durant els pròxims cursos».

 

Barcelona i Madrid, les ciutats més cares per estudiar 

Malgrat que el preu mensual de les habitacions pot semblar astronòmic, el director de màrqueting de la companyia Resa, Carlos Cano, assegura que Barcelona i Madrid «són les ciutats més cares d'Espanya» en aquest sentit. Tot i que la mitjana varia segons la província, el preu mitjà oscil·la entre 1.200 euros per a les habitacions individuals i 800 per a les dobles. Si es treu el servei de menjar, el preu baixa fins als 500 euros, tot i que l'estudiant disposa de cuina. Paral·lelament, és obligatori el pagament d'una matrícula en funcions de reserva i d'una fiança, que es retorna si en marxar l'habitació està en condicions.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari