Catalunya Diari

El crit desesperat dels policies enviats ara a Catalunya

També es queixen de les llargues jornades de treball que han de patir
Policia Nacional
Agents de la Policia Nacional es queixen de la situació | Catalunya Diari

Uns 200 policies nacionals i guàrdies civils destinats aquests dies a Catalunya i procedents de diferents punts de Galícia, estan vivint una situació de jornades maratonianes i de pressió incontrolada per, segons ells, la falta d'efectius.

 

Segons ha avançat 'La Voz de Galícia', alguns dels policies ja es troben al límit i veuen com, si no es posa solució ràpida a aquesta situació, se'ls hi pot anar de les mans. De fet, alguns agents han arribat a dir que: «Fem totes les hores del món, però no tenim suport ni reforços de cap mena».

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

«Si no ens envien reforços aviat, ens aixafaran», asseguren

De fet, alguns agents han arribat a dir que: «Fem totes les hores del món, però no tenim suport ni reforços de cap mena. La cosa està en un punt que, si no ens envien reforços aviat, ens aixafaran». La preocupació, sobretot, va en augment quan aquests policies han de lluitar contra els actes violents viscuts en les darreres nits a Barcelona o a qualsevol altra capital catalana.

 

En aquest sentit, els agents asseguren que els primers dies van ser relativament tranquils, però que quan van haver d'enfrontar-se a les barricades de ciutats com Girona, «no hi ha manera de controlar-los, ni amb els excessos horaris que estem fent». Aquest, precisament, és un dels grans problemes que pateixen els policies nacionals i guàrdies civils aquests dies.

 

Llargues hores de guàrdies

Són molts ja els que s'han queixat de les llargues hores de guàrdies que han de dur a terme en condicions que, tal com s'ha pogut veure a través de les imatges, la tensió està al màxim nivell. Un altre dels problemes que està començant a sobrepassar als agents és la suposada desorganització amb la qual han de treballar.

 

«Se'ls hi veu desbordats, com si rebessin ordres contradictòries. Estem molt més perduts que l'1-O», lamenta un dels policies. Mentrestant, els agents destinats a Catalunya hauran de seguir combatent amb els manifestants en accions que, de moment, no està previst que s'aturin i que, fins i tot, podrien tenir el seu punt àlgid en la manifestació prevista per aquesta tarda de divendres.

 

També et poden interessar...Comentaris

envia el comentari