Catalunya Diari

El pont de Sant Joan registra una ocupació del 95% durant el cap de setmana

També ha augmentat la demanda de turisme actiu

Segons el Patronat de Turisme de la Diputació de LleidaPirineu i Ponent han assolit una mitjana d'ocupació de fins al 95%, durant les dues nits del cap de setmana de Sant Joan, mentre els percentatges han estat inferiors la nit de dijous. Així doncs, comptant els quatre dies del pont, aquests han arribat a una ocupació al voltant d'un 75%.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Els càmpings han penjat el cartell de complet en la modalitat de bungalous i han arribat al 60% en la d'acampada. Per la seva banda, la mitjana d'ocupació a les cases rurals ha estat del 75% al conjunt de la demarcació. Les empreses de turisme actiu i esports d'aventura també han tingut una demanda per sobre de la mitjana el cap de setmana. 

Pla general d'una barca de ràfting al riu Noguera Pallaresa
Alta demanda en les activitats a l'aire lliure i esports d'aventura | LleidaDiari.cat

Satisfets amb la resposta

La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, així com els representants de les diferents associacions d'allotjament turístic de la demarcació de Lleida, s'han mostrat satisfets per aquest bon comportament turístic i han confirmat les previsions fetes davant l'augment de les reserves que hi havia per Sant Joan.

Rosa Pujol ha destacat que «el resultat d'aquest pont de Sant Joan és un bon tret de sortida per a la temporada estival del 2021 que hem encetat aquesta setmana i ens obre el camí per poder assolir aquest estiu els resultats de l'any 2019, que es va tancar amb un rècord històric quant al nombre de viatgers i de pernoctacions».

Turisme català

Segons el Patronat de Turisme, el tipus de públic que aquests dies ha fet parada a la demarcació és gent de Catalunya que vol gaudir dels espais naturals i de les activitats a l'aire lliure i de turisme actiu. A més, l'ens afegeix que la celebració de la festa de les Falles, reconegudes com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, ha estat un dels atractius de les comarques de muntanya en aquestes dates. 

A més d'això, altres productes que també han tingut una alta demanda en aquest pont han estat les activitats a l'aire lliure i de natura, com ara els esports d'aventura i el senderisme, i les visites culturals al territori, a més de la gastronomia. En concret, les empreses de turisme actiu i esports d'aventura del Pallars Sobirà han valorat de manera molt satisfactòria el nivell de contractació de serveis durant el pont de Sant Joan.

L'ocupació per sectors

L'ocupació als establiments d'hoteleria oberts en aquestes dates a les zones turístiques del Pirineu ha arribat fins al 95% durant les dues nit del cap de setmana de pont. La nit de la revetlla, el dimecres, va començar l'arribada de públic, amb un percentatge d'ocupació entre el 30 i el 40 %, ha indicat el president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau. Pel que fa el turisme rural, la mitjana d'ocupació s'ha situat al voltant del 75% en el conjunt de la demarcació de Lleida, i per sobre del 80% al Pirineu, segons ha explicat el president de la Federació de Cases de Turisme Rural, Jaume Ramon.Finalment, el sector del càmping ha tingut una plena ocupació a les places de bungalous, amb més demanada que places disponibles en aquesta modalitat d'allotjament, mentre que la mitjana en la modalitat d'acampada s'ha situat al voltant del 60% a tota la demarcació de Lleida, segons ha indicat la presidenta de l'Associació de Càmpings de Lleida, Marta Cortina. D'altra banda, el Patronat de Turisme assenyala que els establiments d'apartaments turístics, cases de colònies, albergs i refugis, també han tingut una bona ocupació al conjunt de la demarcació.


Comentaris

envia el comentari