Catalunya Diari

Declaració autoresponsable: S'haurà de portar tot i eliminar-se el confinament comarcal

Només es podran fer desplaçaments entre comarques les persones d'una mateixa bombolla de convivència

Dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona parlant amb un motorista en un control policial
Tot i l'aixecament del confinament comarcal, els controls de Mossos i policies locals es mantindran, adaptant-se a les noves mesures. | Cedida

Aquest dijous el Procicat ha decidit flexibilitzar les mesures anti-Covid vigents a Catalunya a partir del pròxim dilluns 15 de març. Una de les decisions més esperades per la ciutadania era l'aixecament del confinament comarcal, que permetrà moure's lliurement per tot el territori català. En aquest sentit, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper ha assegurat que «la mesura més rellevant és que les persones de la mateixa bombolla de convivència ja es podran moure al territori de Catalunya», alhora que ha insistit en el fet que caldrà seguir portant la declaració d'autoresponsabilitat.

Segons ha explicat durant la roda de premsa, els controls policials —de Mossos i policies locals— es mantindran, adaptats a la nova normativa anti-Covid. En aquest sentit, Sàmper ha dit que «passa exactament el mateix» que amb la declaració de la renda. «Hi ha uns controls dinàmics aleatoris i tots en podem ser subjectes, i per tant hem de portar aquest document amb tota l'explicació coherent i adaptada».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Certificats de convivència per demostrar que els viatgers són convivents

El conseller d'Interior ha afegit que a banda d'omplir el formulari «el control policial pot demanar perfectament si aquelles persones que van al vehicle pertanyen a la mateixa bombolla o no, per exemple amb un simple certificat de convivència de l'ajuntament». Tot i això, Sàmper ha afegit que «més enllà dels controls, el que hem de fer és estar per sobre dels controls i complir amb l'esperit de les mesures que és permetre aquesta oxigenació de la nostra societat de poder-se moure pel territori, el mateix que estaria obligat a fer al seu domicili de residència».

El comissari dels Mossos, David Boneta, ha explicat que la darrera setmana s'han aixecat 8.291 actes de denúncia per infraccions contra les restriccions, 12.584 els darrers quinze dies. Pel que fa als establiments, la darrera setmana se n'han denunciat 126 i 315 els darrers quinze dies. El darrer cap de setmana s'han fet 2.171 infraccions, 737 pel toc de queda i 68 per la mobilitat. Boneta ha dit que és una xifra que està en la mitjana de les darreres setmanes.


Comentaris

envia el comentari