Catalunya Diari

Madrid preocupa Pedro Sánchez: possible nou estat d'alarma

El president del govern espanyol ha confirmat la gravetat dels contagis a la zona

Imatge de Pedro Sánchez en roda de premsa
El president del govern espanyol ha confirmat la gravetat dels contagis a la zona | Catalunya Diari

Tot i que a l'inici dels rebrots Madrid era una de les comunitats amb un dels menors índexs de contagi, les xifres que es registren ara estan alarmant Pedro Sánchez, qui està pressionant la líder de la comunitat, Isabel Díaz Ayuso, perquè demani l'estat d'alarma. I no és d'estranyar que el president del govern espanyol estigui preocupat per la situació que està travessant la capital espanyola, perquè en els últims dies s'han notificat el doble d'infectats per cada 100.000 habitants que la mitjana nacional i es continua mantenint com la més afectada per la pandèmia.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!


Aquest passat dimarts Sánchez va concedir una entrevista a Cadena Ser, on va manifestar la seva inquietud respecte a «l'estat de la salut pública i de l'epidèmia». No obstant això, també va defensar que no establiria un nou estat d'alarma a tot el territori nacional, encara que sí que va animar els presidents autonòmics a sol·licitar-los al Congrés. 


«Els presidents autonòmics són els màxims representants de l'Estat a cada territori. Jo estic oferint el que no se m'oferia a mi, els vots dels partits que sustenten el govern d'Espanya, perquè qualsevol president que ho sol·liciti, compti amb el suport del Congrés», deia.


Fernando Simón, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, va declarar que la majoria de contagis i morts per coronavirus que s'havien comptabilitzat en els últims dies havien estat a la capital espanyola: «Una gran part dels diagnòstics i les defuncions es deuen a una comunitat, Madrid», cosa que també ha confirmat Pedro Sánchez. 


El desacord de la presidenta de la Comunitat de Madrid 

Isabel Díaz Ayuso va utilitzar les seves xarxes socials per respondre a les declaracions del president del govern espanyol sobre la capital espanyola. «Aquest acarnissament amb Madrid és injust, desproporcionat i perjudicial per a Espanya», escrivia, tot i afegir que agraïa la preocupació mostrada envers la comunitat.


Comentaris

envia el comentari