La preocupació dels gimnasos per a tornar a obrir després de la Covid-19

Gimnàs

Els gimnasos estan plens de superfícies de contacte que han de ser desinfectades per evitar una possible expansió del virus  | CatalunyaDiari

 

Encara que la desescalada serà lenta i progressiva, els principals sectors econòmics afectats pel tancament dels establiments ja comencen a buscar alternatives per recuperar la normalitat. És clar que certs sectors hauran d'afrontar més reptes que altres per seguir oferint els seus serveis, sense posar en risc la salut dels seus clients.

 

[predef]lleidadiari-grup-de-facebook-598[/predef]

 

Molt s'ha parlat de l'oci nocturn i les activitats turístiques, ja que la naturalesa està basada en la proximitat i el contacte amb altres persones. No obstant això, també hi ha altres sectors molt importants que hauran de fer esforços majúsculs per poder garantir la seguretat dels seus clients. Aquest és el cas dels més de 4.700 centres i instal·lacions esportives que hi ha al nostre país. En els gimnasos el flux i la proximitat entre els usuaris és constant. Per si no n'hi hagués prou, són espais replets de màquines, és a dir, de superfícies potencialment infeccioses.

 

La Federació Nacional d'Empresaris d'Instal·lacions Esportives (FNEID) ha elaborat un protocol per garantir una tornada segura i prudent a la pràctica esportiva. Aquesta bateria de mesures que presenten des de la patronal pretén servir de base per a la creació d'una taula de treball en què esperen comptar amb la presència del Consell Superior d'Esports (CSD) i el Ministeri de Sanitat.

 

Mesures de distanciament social

Entre les propostes de la FNEID hi figuren la reducció de l'aforament de les instal·lacions en un 30% per garantir el distanciament social dins els recintes. L'objectiu és garantir una distància mínima d'1,5 metres entre els usuaris mitjançant la separació o alternança de l'equipament, el marcatge de sòl i la vigilància per part de personal.

 

Aquesta limitació d'aforament també afectaria les classes col·lectives, en què es garantiria un espai mínim de 2×2 metres per usuari. També s'estudia la possibilitat de reduir l'aforament dels vestidors en un 50%.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Estrictes mesures d'higiene

Altres de les mesures principals impliquen reforçar les tasques de neteja, higiene i desinfecció, especialment en aquelles zones sensibles de contacte com els materials d'entrenament, màquines, taulells, vestuaris i lavabos. El mateix succeiria amb els espais destinats a les classes. Després de cada sessió es preveuria un temps suficient per procedir a la desinfecció de la sala.

 

La reposició permanent de solucions desinfectants, la instal·lació de mampares a les zones d'atenció al públic, la col·locació de cartells informatius amb les mesures i la formació dels treballadors serien altres mesures complementàries per garantir el compliment del protocol.

 

Pel que fa als centres dotats amb piscines o jacuzzis, hauran d'augmentar la cura i la higiene d'aquestes instal·lacions. Entre les recomanacions que s'estudien hi ha la de mantenir els nivells de cloració a la banda alta del rang establert per la normativa sanitària de piscines, augmentar la freqüència de control i anàlisi del PH de l'aigua i els nivells dels desinfectants de la piscina.