Catalunya Diari

Presenten les pautes per celebrar la revetlla de Sant Joan

Ho ha explicat aquest divendres al matí el conseller d'Interior, Miquel Buch
Foguera i focs artificials per la revetlla de Sant Joan.
Catalunya no podrà celebrar les revetlles de Sant Joan com és habitual. | CatalunyaDiari

El conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, ha donat aquest divendres, 5 de juny, les pautes essencials sobre com haurà de ser la celebració de la revetlla de Sant Joan a Catalunya aquest 2020. Es tracta d'una de les festes populars més celebrades a tot el país per donar entrada a l'estiu, en què les grans protagonistes són les fogueres i la pirotècnia.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

«No podem abaixar la guàrdia, tampoc el dia de Sant Joan»

En aquest sentit, Buch ha deixat clar que, necessàriament, haurà de ser una revetlla de Sant Joan «diferent». «En cap cas podem baixar la guàrdia: ni avui, ni els propers dies, ni evidentment el dia de Sant Joan», ha deixat clar el titular d'Interior en referència a la festa de la nit del 23 de juny, dia en què es preveu que tot Catalunya es trobi en fase 3.

Juntament amb la directora general de Protecció Civil, Isabel Ferrer, i el seu sotsdirector, Sergio Delgado, han explicat que «les celebracions massives habituals no estaran permeses», i han recordat que les reunions de gent en fase 3 es limiten a 20 persones.

Cal anar alerta amb el gel hidroalcohòlic i la pirotècnia

Delgado ha recordat que que «no es pot portar gel hidroalcohòlic a sobre mentre s'està encenent un petard o hi hagi pirotècnia, flama, metxes enceses o guspires, ja que és inflamable», i també ha insistit que «s'ha d'evitar compartir objectes entre grups socials que no convisquin». 

«El que fem nosaltres és establir un marc perquè cada ajuntament es pugui adaptar a la seva realitat. El marc normatiu màxim és l'estat d'alarma i per tant el que dictamini la fase 3», ha recordat el conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch.


Comentaris

envia el comentari