Catalunya Diari

El preu dels carburants continua enfilant-se i el dièsel supera ja els 2 € el litre

Es tracta de xifres, de nou, rècord, i la gasolina puja fins als 2,117 euros el litre

El preu dels carburants continua enfilant-se a l'Estat i aquesta setmana, de nou, ha assolit xifres rècord, segons dades del Butlletí Petrolier de la Unió Europea. El dièsel s'ha situat en els 2,003 euros el litre, trencant així la barrera dels dos euros. La xifra suposa un augment del 4,5% respecte de l'anterior setmana, quan marcava 1,916.

Pel que fa a la gasolina, s'ha incrementat fins als 2,117 euros el litre, un 3,37% més que la setmana passada, quan va marcar 2,048. A aquests preus caldria aplicar-hi el descompte de 20 cèntims el litre que va aprovar el govern espanyol per combatre l'escalada de preus dels combustibles. El preu es calcula a partir de les dades de més d'11.400 estacions de servei del conjunt de l'Estat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'increment del preu dels carburants és un dels factors més decisius per explicar la inflació. A principis de setmana la ministra d'Economia, Nadia Calviño, va assegurar que el govern espanyol està estudiant si cal modificar la bonificació de vint cèntims al preu dels carburants amb el propòsit de «garantir-ne l'eficàcia».


Comentaris

envia el comentari