Catalunya Diari

El preu dels carburants es manté per sobre dels 2 euros el litre

La gasolina puja fins a 2,141 euros el litre i el dièsel fins als 2,076

El preu dels carburants es manté per sobre dels 2 euros el litre i marca, de nou registres rècord. Segons les dades del Butlletí Petrolier de la Unió Europea, la gasolina ha pujat fins als 2,141 euros el litre, un 1,13% més que la setmana passada, quan va marcar 2,117. El dièsel s'ha situat en els 2,076 euros el litre, un 3,64% més que l'anterior setmana, quan va trencar la barrera dels dos euros.

Els preus es calculen a partir de les dades de més d'11.400 estacions de servei del conjunt de l'Estat i se'ls hi ha d'aplicar el descompte de 20 cèntims el litre que va aprovar el govern espanyol per combatre l'escalada de preus dels combustibles. Ara bé, amb la tendència alcista de les darreres setmanes aquesta mesura ja ha quedat sense efecte.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge d'un dipòsit de benzina
El preu dels carburants es manté per sobre dels 2 euros el litre i torna a marcar registres rècord | LleidaDiari.cat

Modificar la bonificació per tal de «garantir-ne l'eficàcia»

A mitjans de juny la ministra d'Economia, Nadia Calviño, va assegurar que el govern espanyol estava «estudiant» si calia modificar la bonificació per tal de «garantir-ne l'eficàcia», però fins al moment no s'ha pres cap mesura. El decret anticrisi que inclou la bonificació es prorrogarà en el Consell de Ministres extraordinari que se celebrarà aquest dissabte 25 de juny al matí.


Comentaris

envia el comentari