Catalunya Diari

El preu de la llum recula un 5,5%, però encara es manté en valors superiors als 95 euros el Mw

Queda fixat en 95,89 euros per megawatt hora, tot i que en algunes franges del dia superarà el llindar dels 100

El preu mitjà de la llum al mercat majorista, que fixa part de l'import de la factura de la llum, continuarà en màxims aquest divendres, tot i que serà un 5,5% inferior que al preu d'aquest dijous, segons OMIE, l'operador designat per a la gestió diària de l'electricitat a la Península.

Així, demà el preu mitjà se situarà en els 95,89 euros per megawatt hora davant els 101,57 euros que s'han pagat avui i dels 106,57 euros de dimecres, que va marcar un nou rècord històric. D'aquesta manera, el preu mitjà se situarà per sota dels 100 euros, tot i que en algunes franges del dia superarà aquest llindar, que és el doble del preu mitjà que es pren com a referència, els 50 euros el megawatt hora.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Concretament, serà entre la una i les quatre de la matinada, amb valors entre els 101 i els 105 euros i entre les set i les deu del matí, quan s'assolirà el preu més alt de tot el dia, amb 106,91 euros i entre nou i onze del vespre, quan oscil·larà entre els 100 i els 104 euros.

Pla obert d'un treballador a la subestació de Mata del Poble-sec que gestiona Endesa
El preu de la llum recula un 5,5% aquest divendres però encara es manté en valors superiors als 95 euros el Mwh | LleidaDiari.cat

Els mínims seran entre cinc i sis de la tarda

Per contra, els mínims seran entre cinc i sis de la tarda de divendres (75,8 euros). En tota la franja entre el migdia i les cinc, els preus se situaran per sota dels 90 euros. D'aquesta manera, el preu mitjà de la llum baixa dels 100 euros al megawatt hora per primera vegada en tres dies.

De tota manera, el cost fixat per divendres continua sent elevat, ja que és el cinquè més alt d'aquest mes de juliol, en el qual s'estan trencant tots els màxims històrics.

L'augment respon a una combinació de factors com el pic de calor, la menor contribució de les d'energies provinents de fonts renovables al mix, l'increment del preu del gas i l'augment dels drets per emetre CO₂ que paguen les energies contaminants. Les energies que han entrat a cobrir el pic de demanda han sigut les centrals de cicle combinat o que consumeixen carbó, que han condicionat el preu de tot el mercat.


Comentaris

envia el comentari