Catalunya Diari

El preu de l'habitatge augmenta un 6,8% a la zona euro el segon trimestre de l'any

El preu a Espanya puja entre l'abril i el juny però més de tres punts per sota de la mitjana de la zona euro

El preu de l'habitatge ha augmentat un 6,8% a l'eurozona el segon trimestre de l'any en comparació amb el mateix període del 2020. Segons dades de l'Eurostat, es tracta de l'increment més gran des del 2006. En el conjunt de la Unió Europea, la pujada és del 7,3% el segon trimestre del 2021, un increment que no es veia des del 2007.

En comparació amb el primer trimestre de l'any, però, l'augment és del 2,6% en el cas de la zona euro i del 2,7% en el conjunt del bloc comunitari. Els majors increments respecte a l'any anterior s'han registrat a Estònia, Dinamarca i la República Txeca, mentre que a Xipre és on més han caigut els preus.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En el cas d'Espanya, l'augment del preu de l'habitatge és del 3,3% el segon trimestre de l'any respecte al mateix període del 2020. En comparació amb el trimestre anterior, l'increment és del 2,4%.

Imatge d'arxiu dels cartells d'una immobiliària
El preu de l'habitatge augmenta un 6,8% a la zona euro el segon trimestre de l'any | LleidaDiari.cat

 

La compravenda d'habitatges a Catalunya a l'agost va experimentar un creixement

La compravenda d'habitatges a Catalunya a l'agost va experimentar un creixement del 15,6% respecte al mateix període de l'exercici anterior, gairebé quatre punts per sobre la mitjana espanyola (+11,9%). Durant el vuitè mes de l'any, al país es van tancar 5.296 compravendes, mantenint la tendència a l'alça dels últims mesos.

Segons el degà del Col·legi Notarial de Catalunya, José Alberto Marín, les dades posen de manifest «una certa normalització que va deixant enrere l'excepcionalitat dels mesos marcats per la pandèmia». Per altra banda, el preu mitjà per metre quadrat es manté en nivells similars a l'any passat. En concret, el preu per metre quadrat es va situar en els 1.729 euros a l'agost, un 0,7% més en termes interanuals.

En la mateixa línia, la concessió de préstecs hipotecaris per a la compra d'habitatges va incrementar-se un 18,5% respecte a l'any passat. Aquest creixement situa Catalunya com una de les comunitats que major increment ha experimentat, gairebé set punts per sobre la mitjana espanyola (+11,8%).


Comentaris

envia el comentari