Catalunya Diari

El preu de la llum arriba aquest dimarts al vespre a 309,3 euros per Megawatt-hora

La mitjana de la jornada serà de 274,56 euros el Megawatt, però hi haurà diverses franges horàries en les quals es pagarà de nou, i com a principis d'octubre, per sobre dels 300 euros

El preu de la llum arreu de l'Estat s'ha tornat a enfilar fins a màxims i, després d'uns quants dies situant-se a la franja baixa dels 200 euros, aquest dimarts marcarà el seu segon registre històric més alt en pujar fins als 274,56 euros MWh de mitjana, segons les últimes dades facilitades per l'Operador del Mercat Ibèric d'Energia. D'aquesta manera, s'acosta als 288 euros MWh de mitjana del passat 6 d'octubre i que suposa el valor més alt registrat fins ara.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La franja més cara, però, se'n registrarà demà entre set i vuit del vespre, quan s'arribi als 309,3 euros MWh. Aquest preu representa també el segon valor més alt per darrere els 319 euros en la franja delimitada per les nou del vespre i les deu de la nit del passat 7 d'octubre, l'endemà del rècord absolut de 288 euros MWh de mitjana assolit aquest 6 d'octubre.

Imatge d'una bombeta encesa penjant del sostre
El preu de la llum continua pujant | Pixabay

De fet, aquest dimarts també se superaran els 300 euros MWh entre les vuit i les nou del vespre, moment en el qual l'electricitat es pagarà a 302,6 euros MWh, i entre les nou el vespre i les deu de la nit, quan el preu del subministre arribi fins als 300,6 euros MWh. Entre les sis de la tarda i les set del vespre,  el preu se situarà en els 300 euros MWh i, per contra, la franja més barata serà la situada entre les quatre i les cinc de la matinada, amb un preu de 225,67 euros MWh.

A Portugal, país on l'Operador del Mercat Ibèric d'Energia també marca els preus, la mitjana serà encara més elevada que a Espanya i serà de 277,55 euros MWh.

Aquest nou increment del preu de la llum arribarà, a més a més, l'endemà que l'IPC avançat a l'Estat també continuï amb el seu creixement a un ritme de rècord. Segons ha publicat l'Institut Nacional d'Estadística aquest mateix dilluns al matí, els preus s'han incrementat un 5,6% en termes interanuals, exactament dues dècimes més que durant el mes d'octubre, una xifra que no es registrava des del setembre de l'any 1992. De nou, i com a mesos anteriors, l'increment ve impulsat per l'alça en el preu dels carburants, l'electricitat i els aliments.
 


Comentaris

envia el comentari