Catalunya Diari

El preu mitjà de la llum recula fins als 226 euros el MWh

El cost de l'electricitat serà de 254 euros en les hores més cares d'aquest dissabte

El preu mitjà de la llum ha registrat una petita caiguda i aquest dissabte arribarà a 226,21 euros el megawatt hora (MWh), segons les últimes dades publicades aquest divendres per l'Operador del Mercat Ibèric de l'Electricitat (OMIE).

Aquesta xifra suposa 62 euros menys que el record històric d'aquest dijous (288,53 euros) però continua sent el quart més costós de la història. El moment en què serà més car utilitzar els electrodomèstics durant la jornada serà entre les nou i les deu del vespre, quan el cost de l'electricitat serà de 254,45 euros el MWh. La franja més barata serà entre les cinc i les sis de la tarda, quan serà de 176,92 euros per MWh.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La xifra d'aquest dissabte suposarà un increment del 30,2% respecte al preu del mateix dia de la setmana passada (173,65 euros). Així mateix, multiplica per 4 l'import assolit en el mateix dia de l'any passat (44,39 euros).

Pla tancat de dos llum encesos, amb altres electrodomèstics de fons
El preu mitjà de la llum recula fins als 226 euros el MWh però continua sent el quart import més car de la història | LleidaDiari.cat

 

L'encariment dels drets d'emissió de diòxid de carboni

L'increment de la factura de la llum es deu a l'encariment dels drets d'emissió de diòxid de carboni (CO₂) i a l'augment del preu del gas, la matèria primera que utilitzen les centrals de cicle combinat per generar electricitat. L'escalada del preu només afecta els consumidors acollits a la tarifa PVPC, també coneguda com a tarifa regulada, ja que els que tenen contractada una tarida de mercat lliure paguen un import fix cada mes.


Comentaris

envia el comentari