Catalunya Diari

Preveuen que a l'octubre hi hagi una estabilització dels contagis o una onada «poc important»

Afirmen que en el pitjor escenari hi hauria una menor afectació a l'UCI per l'efecte de la vacunació

La investigadora del BIOCOMSC Clara Prats preveu que a principis d'octubre hi hagi una estabilització dels contagis o una onada «poc important», com la quarta, amb brots més locals.

Així ho ha assegurat aquest dimecres en una roda de premsa del Departament de Salut en què ha explicat que estan a l'expectativa de passar el «punt clau» de l'inici de curs i el retorn de vacances per veure com evoluciona l'epidèmia. «L'escenari més probable és que a principis d'octubre o bé ens estabilitzem o bé s'iniciïn nous creixements», ha dit.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pla mitjà d'una família caminant tots amb mascareta aquest dissabte 26 de juny de 2021 a Girona
El BIOCOMSC preveu que a principis d'octubre hi hagi una estabilització dels contagis o una onada "poc important" | LleidaDiari.cat

La situació és molt millor gràcies a la vacunació

Amb tot, ha subratllat que la situació és molt millor gràcies a la vacunació. «En el pitjor dels casos, amb una onada com la del juliol, la mortalitat seria similar, però l'afectació d'UCI seria menor», ha dit. La cobertura de vacunació és el principal punt per un escenari més favorable, però hi ha alguns factors que poden incidir en l'evolució de l'epidèmia.

A la tardor hi ha més activitats a l'interior que a l'exterior

Prats ha fet referència, per exemple, al fet que a la tardor hi ha més activitats a l'interior que a l'exterior, efectes estacionals i un canvi en la manera de relacionar-se -per la tornada a l'escola i a la feina.

«Setembre és un mes de canvi, ens barregem i ens relacionem amb persones i entorns diferents, i això es nota al cap d'uns quants dies», ha apuntat.

A més, ha dit, també hi juga en contra que la variable Delta és més transmissora que la que hi havia fa un any. Tot i això, ha assenyalat que un 50 o un 60% de la transmissió estaria protegida per l'efecte de la vacuna.


Comentaris

envia el comentari