Catalunya Diari

Les primeres vacunes contra el coronavirus deixen terribles efectes secundaris

Els voluntaris vacunats per la companyia Moderna Therapeutics han patit febre alta i desmais

Científic investigant amb un microscopi
Les primeres vacunes contra la Covid deixen efectes secundaris com febre alta i desmais | Catalunya Diari

Les primeres vacunes contra el coronavirus tindrien estarien produint efectes secundaris com desmais i febre molt alta. Actualment, fins a 200 investigacions treballen per desenvolupar una vacuna contra la Covid, estant quatre d'elles en una fase més avançada que les altres. Entre les vacunes més destacades, cal ressenyar la desenvolupada pel Centre d'Investigació de Vacunes de Estats Units i la companyia Moderna, amb seu a Cambridge (Massachusetts).

La vacuna de Moderna Therapeutics ja ha estat provada en diversos assajos amb persones voluntàries, que han patit alguns dels primers efectes secundaris. Els més destacats són els desmais i la febre alta.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Un dels pacients va caure desmaiat després d'una segona dosi de la vacuna

Ian Haydon és un jove de 29 anys de Seattle que s'ha presentat voluntari per provar la vacuna contra la Covid-19. La seva experiència en aquest assaig inaugural ha estat recollida pel diari mèdic STAT, i el pacient ha volgut explicar l'experiència del seu desmai i els dolors que van provocar-li una segona dosi de la vacuna.

Haydon va tenir febre per sobre dels 39'5 graus dotze hores després de rebre la segona dosi de la vacuna. El jove va acudir al servei d'urgències, on va ser atès. Tot i això, Haydon no va poder aguantar més i va caure desmaiat tot just arribar al centre sanitari.

La sorprenent experiència de Ian Haydon amb la vacuna de Moderna

Tot i que aquesta ha estat una mala experiència, no vol que aquesta generalitzi el concepte de les vacunes ni incrementi la por a un possible tractament contra el coronavirus: «Entenc que compartir la meva història va ser aterridor per a algunes persones. Espero que no generi cap mena d'antagonisme cap a les vacunes en general o fins i tot cap a aquesta vacuna», ha confessat en una entrevista amb la 'CNN'.

Així, ha explicat que busca donar a conèixer la seva experiència perquè «contraresti la desesperació que algunes persones senten per llançar una vacuna  al mercat, independentment de les conseqüències». El jove de Seattle finalitza el seu relat a la cadena de notícies amb aquesta conclusió: «Cal trobar una dosi que faci que el cos produeixi anticossos, però que no provoqui massa efectes secundaris», sentencia.


Comentaris

envia el comentari