Catalunya Diari

Un programa d'intel·ligència artificial detectarà problemes de salut emocional als alumnes

El Govern reforçarà amb 101 professionals els Equips d'Assessorament Psicopedagògic

Un programa d'intel·ligència artificial detectarà problemes de salut emocional derivats de la pandèmia entre l'alumnat de Catalunya. És una de les accions previstes pel Govern dins d'un pla per preservar el benestar emocional i la salut mental dels estudiants.

Concretament, s'impulsarà un espai als centres, un punt de trobada, per tal que els joves puguin compartir les seves emocions. Es tractarà d'una instal·lació itinerant en què els estudiants, sigui en directe sigui a través de vídeos d'altres joves, comparteixin vivències i expressin inquietuds. A partir d'aquí, entrarà en funcionament un programa pilot d'intel·ligència artificial que identificarà les paraules clau i es podran derivar els casos als corresponents canals sanitaris.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

D'atra banda, i també dins del mateix pla, els departaments d'Educació i Salut preguntaran a l'alumnat de quina manera la pandèmia de la covid-19 ha afectat la seva salut emocional. El qüestionari es repartirà entre l'alumnat del darrer cicle de primària, ESO i etapa postobligatòria durant el primer trimestre del curs.

Pla obert d'alumnes de l'Institut Josep Lladonosa de Lleida escoltant una xerrada d'una voluntària de Càritas sobre el voluntariat
Un programa d'intel·ligència artificial detectarà problemes de salut emocional per la pandèmia als centres educatius | LleidaDiari.cat

Altres accions previstes durant el curs

Altres accions previstes durant el curs són reforçar els Equips d'Assessorament Psicopedagògic (EAP) amb 101 professionals més per acompanyar els centres i atendre els casos més vulnerables. També es reforçarà l'educació emocional al currículum, de forma transversal a totes les etapes, i que tindrà en la tutoria un paper destacat.

El programa té l'objectiu d'ajudar els centres educatius en l'acompanyament dels seus alumnes per pal·liar els efectes de la pandèmia.


Comentaris

envia el comentari