Catalunya Diari

Proposen obligar les empreses a demostrar que els seus productes no contribueixen a la desforestació

La CE vol condicions més estrictes al trasllat de residus per incinerar per afavorir altres formes de gestió

La Comissió Europea proposa obligar les empreses que venen productes associats amb la desforestació, com l'oli de palma, la carn de vedella, la soja, la fusta, el cafè i el cacau, a demostrar que no han contribuït a la destrucció d'arbres i plantes.

Les noves regles que posa l'executiu comunitari sobre la taula plantegen que les companyies hagin d'informar de les coordenades geogràfiques d'on ve el producte que introdueixen en el mercat per evitar que es posin a la venda aquells que han contribuït a la desforestació.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La llista inicial preveu sis productes, però Brussel·les apunta a ampliar-la «progressivament». D'altra banda, la Comissió vol condicions més estrictes al trasllat de residus per incinerar per afavorir altres formes de gestió.

El candidat del Partit Socialista Europeu a presidir la Comissió Europea, Frans Timmermans
Brussel·les proposa obligar les empreses a demostrar que els seus productes no contribueixen a la desforestació | LleidaDiari.cat

Petició formal per exportar residus

A més, Brussel·les vol evitar que la Unió Europea «exporti els reptes pel que fa als residus». Per aquest motiu, l'executiu comunitari proposa que s'hagi de fer una petició formal per exportar residus a països que no formen part de l'OCDE i es compromet a «analitzar» les que van a països de l'OCDE. En aquest últim cas, apunta a suspendre-les si no es garanteix un «tractament sostenible» dels residus.

Finalment, la Comissió Europea proposa que les empreses europees hagin de fer auditories independents sobre les seves exportacions de residus fora del bloc comunitari per «demostrar que les instal·lacions gestionen els residus de manera sostenible amb el medi ambient».

Catalunya crearà la major quantitat de llocs de treball a l'Estat fins al 2022

El BBVA preveu que Catalunya sigui el territori de l'Estat que lideri la creació d'ocupació entre 2020 i 2022, amb 215.000 llocs de treball més, i la taxa d'atur es redueixi fins al 12,3% aquest any i el 10,9% el que ve.

L'economista en cap per a Espanya de BBVA Research, Miguel Cardoso, ha advertit, però que encara hi ha diverses incerteses, com l'augment del preu de l'electricitat i els combustibles, la manca de contenidors o la interrupció de les cadenes de subministrament.


Comentaris

envia el comentari