Catalunya Diari

Puigdemont no sortiria escollit a les eleccions europees, segons un sondeig de l’Eurocambra

Tal com recullen els resultats de l’enquesta, el PSOE es convertiria en la formació guanyadora a Espanya, i obtindria 19 escons | A més, la coalició ‘Ara Repúbliques’, formada per ERC, Bildu i BNG obtindria 3 eurodiputats

Carles Puigdemont
Puigdemont no sortiria escollit a les eleccions europees, segons un sondeig de l’Eurocambra | CatalunyaDiari.cat

S’acaben de fer públics els resultats de l’última enquesta sobre els resultats previstos per a les eleccions europees. Segons apunten des de l’Eurocambra, la formació encapçalada per Carles Puigdemont es quedaria sense representació europarlamentària, un fet que truncaria el somni de l’expresident de la Generalitat de poder tornar a Espanya sense que les autoritats el poguessin arrestar.

A més, segons el mateix sondeig el PSOE s’alçaria com el partit guanyador en l’àmbit espanyol, aconseguint fins a 19 escons; per contra, la formació ‘Ara Repúbliques’ —on s’aglutinen ERC, Bildu i BNG— tan sols seria capaç d’obtenir un 4,6% dels vots, fet que suposaria que sortissin escollits un total de 3 eurodiputats.

Puigdemont no sortiria escollit, segons l’enquesta

Així les coses, els resultats són bastant descoratjadors per a l’expresident de la Generalitat, que veu les eleccions europees com la seva única oportunitat de tornar a Catalunya. I és que l’enquesta preveu que el PDeCAT tan sols reculli un 1% dels vots de la població, de manera que es quedaria sense representació al Parlament Europeu juntament amb el PNV, que tan sols seria escollit per l’1,4% dels votants.

Si finalment es compleixen els resultats apuntats per l’Eurocambra, l’únic partit català que en podria sortir ben parat seria ERC o, millor dit, la seva coalició ‘Ara Repúbliques’, formada pels republicans, Bildu i BNG.

ERC
La coalició ‘Ara Repúbliques’ treuria 3 escons i obtindria un 4,6% dels vots | CatalunyaDiari.cat

Cal destacar, però, que els resultats tampoc serien excessivament bons, ja que l’aliança dels tres partits només serviria perquè tres diputats sortissin escollits al Parlament Europeu, xifra que equival al 4,6% dels vots.

El PSOE obtindria la victòria en l’àmbit estatal

En l’àmbit espanyol cal destacar, com ja hem dit abans, que el PSOE es proclamaria guanyador, aglutinant un 28,8% dels vots i obtenint 19 escons. Seguidament, trobaríem els populars, que aconseguirien 13 eurodiputats i poc més d’un 20% dels vots.

La tercera i la quarta força, que es correspondrien als partits d’Unides Podem i Ciutadans, respectivament, quedarien gairebé empatades. Així les coses, els morats obtindrien deu escons i un 15,6% dels vots, mentre que la formació liderada per Rivera es quedaria amb nou diputats i un 15,1%.

Finalment trobem a VOX, que per primera vegada entraria a l’Eurocambra. En aquest sentit, la formació d’ultradreta s’estrenaria amb cinc escons i un 8,4% dels vots.

 


Comentaris

envia el comentari