Catalunya Diari

Puja la incidència de la Covid-19 a les escoles catalanes després de dies de descens

Actualment hi ha 796 grups escolars confinats i 19.359 persones en quarantena, amb dos centres educatius tancats

Un nen escriu en un llibre en un centre escolar de Catalunya amb la mascareta posada
Els grups escolars confinats a Catalunya s'han incrementat lleugerament en les últimes 24 hores. | Cedida

Petit increment de la incidència de la Covid-19 a les escoles després de diverses jornades de descens. Ara com ara, els grups escolars confinats per coronavirus a Catalunya són 796, 37 més que en el darrer balanç, segons dades que ha fet públiques aquest dimecres el Departament d'Educació. Aquestes xifres representen l'1,11% dels aproximadament 72.000 grups. Actualment hi ha 19.359 persones confinades, 856 més que en el darrer balanç: 18.322 alumnes (+819), 969 docents i personal d'administració i serveis (+37) i 68 de personal extern (ídem).

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Des de l'inici del curs escolar el passat mes de setembre, els positius acumulats són 58.097, 233 més que en el balanç anterior. En els darrers deu dies s'han registrat  1.681 positius als centres educatius catalans. Ara com ara hi ha dos centres tancats, que representen el 0,04% del total. Es tracta de la llar d’infants privada Grimm, de Terrassa, i l’escola Plançó de Lleida. A més, hi ha 513 centres amb algun grup confinat, el 10,05% dels 5.104 centres.

Arrenca el projecte Escoles Sentinelles a set centres educatius catalans

El projecte Escoles Sentinelles ha arrencat a set escoles i instituts amb l'objectiu de monitoritzar la incidència de la Covid-19, segons ha avançat TV3 aquest dimarts i han confirmat fonts d'Educació a l'ACN. Aquests centres seran punts per investigar la Covid-19 durant dos cursos. En el conjunt del projecte la participació arribarà a 26 centres escolars. Segons explica TV3, dues vegades per curs es recolliran mostres biològiques a alumnat i personal de l'escola a través d'una PCR per frotis nasal i un test d'anticossos.

A partir de l'abril, també es faran tests d'antígens i PCR en saliva als estudiants de més de 12 anys i al personal cada 15 dies. En paral·lel s'analitzaran altres aspectes com la ventilació o les conductes en relació amb la Covid. El projecte està impulsat pels Departaments d'Educació i Salut i hi participen l'Hospital Germans Trias i Pujol, l'Hospital Vall d'Hebron i l'ISGlobal.

Educació ha seleccionat els centres segons els criteris establerts per Salut i el resultat és una mostra representativa amb centres públics i concertats, de grans ciutats i zones rurals i amb diferents complexitats.


Comentaris

envia el comentari