Catalunya Diari

La DGT, obligada a retornar 100 euros a milers de conductors sancionats per radars il·legals

La instal·lació de radars il·legals en algunes carreteres de l'Estat ha resultat en 10.000 multes a conductors que es trobaven circulant a la velocitat permesa

La DGT tornarà 100 euros a milers de conductors sancionats per radars il·legals | CatalunyaDiari
 

Fins a 10.000 multes a conductors que anaven a la velocitat permesa per la llei. Aquestes són les xifres que han interposat diversos radars de tram il·legals a tot l'estat. Ara, aquells que han estat afectats per aquesta irregularitat podran recórrer les sancions i, a més, reclamar els diners que ja s'han pagat.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Segons l'entitat Automobilistes Europeus Associats (AEA), els problemes van començar el gener del 2019 perquè alguns dels aparells estaven mal reprogramats. L'errada es va dur a terme quan la DGT va limitar la velocitat màxima a 90 km/h a les carreteres convencionals, en comptes de 100 km/h.

Sancionats tot i estar complint la llei

El president de l'AEA, Mario Arnaldo, ha explicat al digital 'El Español' que els radars van ser programats a 90 km/h «sense tenir en compte que està permès sobrepassar aquesta velocitat a 20 km/h quan s'està fent un avançament en una carretera convencional». Així, els conductors van ser multats tot i estar dins del límit permès per la llei. Les carreteres on s'ha sancionat permetien circular fins als 109 km/h en cas d'estar avançant altres vehicles. Els afectats van haver de pagar 100 euros de multa, que ara podran recuperar.

Entre els radars il·legals assenyalats per l'AEA es troben els situats al km. 479,9 (sentit creixent) de l'N-122 a Zamora (un tram d'una mica més de cinc km). També els que es troben en els quilòmetres 132 (sentit decreixent) i 137,5 (creixent) de l'N-630, a Lleó; en els quilòmetres. 259,1 (decreixent) i 264,1 (creixent) de l'N-320, a Guadalajara, o el situat al km. 486,5 (decreixent) de l'N-430, a Albacete.

Dues exigències per la DGT

L'AEA té dues peticions per a la Direcció General de Trànsit. Una d'elles, la més important, que reprogramin els aparells il·legals de les carreteres per frenar les sancions injustes als conductors que estan respectant la velocitat permesa. La segona és permetre que els conductors denunciats puguin reclamar la quantitat pagada i se'ls torni, sempre que assegurin que la sanció ha estat per aquest problema i no per un altre.

Aquesta irregularitat arriba després d'uns mesos on la DGT ha comès més d'un error. Alguns exemples són la falsa notificació d'una pèrdua total de punts que podria deixar molts conductors sense permís de conduir, o la rectificació que va haver de fer fa uns dies a Madrid, pel qual també van haver de retirar una multa a un sancionat a conseqüència de què els radars i les seves caixes havien de passar una revisió. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari