Catalunya Diari

Les recomanacions que has de seguir amb els petards de cara la revetlla de Sant Joan

La revetlla de Sant Joan se celebrarà amb certes limitacions

Pla mitjà d'un empleat de Petards CM atenent un client amb mascareta el dia 15 de juny de 2020 a la botiga de Palau-solità
El sector de la pirotècnia preveu unes pèrdues del 25% a causa de la crisi sanitària del coronavirus | ACN

Aquest dimarts a la nit tindrà lloc la revetlla de Sant Joan, la primera gran festa que hi haurà després de la crisi sanitària del coronavirus. Malgrat això, la celebració tindrà certes limitacions. En primer lloc, s’han de complir les mesures d’higiene i seguretat per evitar el contagi i la propagació de la Covid-19. Per una altra banda, cal anar molt amb compte amb la pirotècnia i els nous elements del nostre dia a dia: la mascareta i el gel hidroalcohòlic. En aquest sentit, el president de l’Associació de Fabricants i Majoristes de Pirotècnia de Catalunya, Josep Maria Vilardell, en declaracions a Betevé, recomana apartar el gel el més lluny possible dels petards.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Barrejar gel hidroalcohòlic i pirotècnia pot provocar una greu explosió i que algú es faci mal. Per aquest motiu, Vilardell demana molta precaució i fer cas dels consells per evitar qualsevol desgràcia. A més, recomana l’ús de mascaretes de cotó en lloc de les quirúrgiques, que són inflamables. De fet, aquest passat cap de setmana Protecció Civil ja va enviar un seriós avís en el fet de combinar gel hidroalcohòlic i mascaretes amb petards.

Pel que fa a la compra de la pirotècnia, des del sector s’ha demanat a la població que faci la compra per internet. D’aquesta manera, s’eviten aglomeracions i no es farà cua, ja que es podrà directament recollir la comanda. Tot i això, els establiments habituals de venda autoritzada estan oberts i s’han de seguir les mesures de seguretat i higiene habituals. Aquest és un sector amb un pes molt important a Catalunya. De fet, aplega 1.200 botigues de les prop de 1.500 que hi ha a tota Espanya. Segons Vilardell, Sant Joan representa un 99% de la facturació total de l’any.

Sense cap mena de dubte, el sector es juga les garrofes en un dia com aquest. En l’entrevista, explica que no totes les casetes que se situen a la via pública han pogut obrir per manca de temps per demanar la documentació o per por a no facturar prou. Tal com indica Vilardell, les vendes es produeixen gairebé totes a última hora, sigui per falta de previsió o per por de guardar els petards a casa, i s’esperen unes pèrdues d’un 25% respecte a l’any passat.

«Hi ha ganes de revetlla»

El president de l’Associació de Fabricants i Majoristes de Pirotècnia de Catalunya, Josep Maria Vilardell, explica que «hi ha ganes de revetlla» i que el sector s’ha adaptat a la crisi sanitària. Per aquest motiu, s’ha dissenyat una campanya on s’ha fomentat la revetlla familiar amb uns petards de categoria menor, de baixa intensitat. A més, indica que també es va preveure un pla per si s’havia de celebrar la revetlla de Sant Joan a casa, amb la possibilitat de tirar petards aptes a l’habitatge.


Comentaris

envia el comentari