Catalunya Diari

Xifra rècord de turistes des que va començar la pandèmia: 5,5 milions aquest octubre

El govern espanyol diu que aquesta dada demostra que la recuperació avança

Espanya ha rebut 5,5 milions de turistes internacionals durant tot el mes d'octubre, la millor xifra mensual des de l'esclat de la pandèmia, segons les dades publicades aquest divendres per Turespaña, l'Institut de Turisme espanyol. De fet, és la primera vegada des de l'any 2000 que el nombre de visitants a l'octubre és superior al setembre. «Això demostra que la recuperació avança, impulsada per l'èxit de la vacunació i una gestió de la pandèmia que ens permet ser un dels països amb menys restriccions», ha assenyalat la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme del govern espanyol, Reyes Maroto.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!


En aquest sentit, el de Barcelona és el segon aeroport que ha acollit més turistes estrangers, amb un 15,5% del total, superat únicament per l'aeroport de Madrid Barajas el qual ha acollit un 18,9% dels turistes rebuts durant aquest mes d'octubre.Des del govern espanyol, a més a més, apunten que les companyies aèries ja tenen programats entre els mesos de novembre i gener gairebé el mateix nombre de vols que durant el mateix període de l'any 2019, concretament un 90%. «Ens trobem davant d'un senyal de la confiança que la destinació Espanya està aconseguint generar», defensa Maroto.

Un viatger amb mascareta en la terminal 4 de l'aeroport d'Aldolfo Suárez Madrid Barajas fent el gest de l''OK' amb la mà esquerra
El turisme es recupera | EFE

De fet, en alguns països emissors de turistes amb destí Espanya ja s'ha assolit una plena recuperació. És el cas, per exemple, de Dinamarca, on el volum de passatgers durant aquest darrer mes d'octubre és un 2,3% superior al de l'octubre de 2019. Als Països Baixos, el percentatge de passatgers recuperats ja és del 98%, mentre que a Bèlgica i Suïssa la taxa és superior al 84%.El principal país emissor de turistes amb destí Espanya continua sent el Regne Unit, amb un total d'1,1 milions de passatgers, xifra que suposa un 20% del total dels turistes que es reben a l'Estat. El segon mercat espanyol és Alemanya, el qual és origen d'un 18,8% del total de turistes que ens visiten. A continuació; arriba França, amb un 8,1% i, seguidament, Itàlia, amb un 7,9%.

Del total de viatgers, un 59,1% va arribar a l'Estat amb companyies de baix cost, mentre que el 40,9% restant va optar per les aerolínies tradicionals.


Comentaris

envia el comentari