Catalunya Diari

Recorden que està prohibit recol·lectar avets i boix grèvol i intensifiquen la vigilància

El cos recomana l'ús d'elements reciclats en la decoració i si s'opta pels naturals comprovar el seu origen

Els Agents Rurals han demanat gaudir del Nadal respectant el medi natural. En aquest sentit, han recordat que la recol·lecció de boix grèvol i d'avets està prohibida a Catalunya. Per aquest motiu, durant aquestes dates fan tasques de vigilància en les zones forestals per evitar infraccions en la recol·lecció de productes de verd nadalenc, així com de botigues, mercats i fires per comprovar la procedència legal dels productes comercialitzats.

En cas de detectar una infracció, es denuncien els fets i es comissa el material sostret del medi. El cos ha recomanat fer ús d'elements reciclats en la decoració nadalenca.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En el cas dels avets, han recordat que no està permès tallar o desarrelar arbres del medi natural per obtenir l'arbre de Nadal. Si s'opta per decorar amb un arbre natural, s'ha de comprar i comprovar que té la certificació on consta la qualitat i l'origen.

Una espècie protegida i la seva recol·lecció està prohibida

Pel que fa al boix grèvol, és una espècie protegida i la seva recol·lecció està prohibida. Els Agents Rurals han apuntat que aquesta espècie té un paper molt important al bosc, ja que serveix de refugi a molts animals i aliment per als ocells.

D'altra banda, la recol·lecció de molsa està molt restringida. El cos ha afirmat que hi ha alternatives sostenibles per decorar el pessebre, com les plantes i materials reciclats, com per exemple l'escorça. En els darrers 5 anys, el cos operatiu ha realitzat prop d'un miler d'actuacions relacionades amb el verd nadalenc. Les dades mostren que la vigilància i les tasques dissuasives han augmentat la consciència ciutadana entorn la protecció de la natura.


Comentaris

envia el comentari