Catalunya Diari

Extremadura demana un altre 155 per Catalunya

La iniciativa exigeix al govern espanyol que abandoni la «bilateralitat» amb l'executiu de Quim Torra
Fernández Vara, president extremeny, demana un nou 155 per a Catalunya | CatalunyaDiari.cat

L'Assemblea d'Extremadura ha aprovat aquest dijous una moció que demana que es torni a aplicar «de manera ferma» l'article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya «amb l'amplitud i durada que calgui». La iniciativa, a proposta del PP, ha tirat endavant amb els vots dels populars, del PSOE i de Ciutadans. Podem hi ha votat en contra.

 

El text reivindica l'esperit de la Transició i la defensa de la unitat d'Espanya. A banda, demana a l'executiu espanyol que abandoni la «bilateralitat» amb el Govern de la Generalitat, perquè situa en una posició de «subordinació» la resta de Comunitats de l'Estat. La proposta també demana que s'utilitzi el castellà com a llengua vehicular i comuna de l'ensenyament arreu del territori espanyol.

 

Polèmica a les xarxes per la directriu andalusa

El president de la Junta d’Extremadura, del PSOE, també va voler dir-hi la seva en explicar: «La posició del PSOE a Extremadura és molt clara. Aplicar el 155 si es donen les circumstàncies, que en aquests moments no s’estan donant. Si és fes sense raons, en aquest sentit, els tribunals europeus podrien rebutjar-ho».

 

Pel què fa al bàndol sobiranista, Pilar Rahola va entrar de ple a la polèmica i va carregar amb duresa contra la proposta. «Una altra del PSOE del diàleg. Extremadura ara demana un nou 155 per a Catalunya; érem pocs i va parir l’àvia».Comentaris

envia el comentari