Catalunya Diari

Els reis d'Espanya donen negatiu en coronavirus

Letícia romandrà sense activitats i es farà els controls periòdics de presa de temperatura requerits en aquestes situacions

Felip i Letícia en una recepció diplomàtica el 5 de febrer de 2020
Felip i Letícia s'han sotmès a la prova | Catalunya Diari

Els reis han donat negatiu en el test del coronavirus que se'ls ha realitzat com a mesura preventiva després de les recents activitats públiques que han protagonitzat, però la reina no tindrà agenda per ara després d'haver estat en contacte amb algun portador de virus com la ministra Irene Montero.

La Casa Reial ha informat dels resultats d'aquestes proves a les quals Felip i Letícia es van sotmetre aquest dijous per determinar si havien contret o no la malaltia després de participar en algun esdeveniment amb persones que han donat positiu. En concret, la ministra d'Igualtat va acompanyar la senyora Letícia en un acte divendres passat, 6 de març, sobre atenció a les dones víctimes d'explotació sexual.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Letícia romandrà sense activitats

En aquest acte la reina la va saludar amb una encaixada de mans a la seva arribada a la mateixa i es va acomiadar d'ella amb un petó igual que va fer amb la resta d'autoritats presents en l'esdeveniment. A causa d'això, Zarzuela ha informat que, tot i donar negatiu en el test i seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, Letícia romandrà sense activitats i es farà els controls periòdics de presa de temperatura requerits en aquestes situacions.

L'Executiu va comunicar aquest dijous que Montero havia donat positiu en el test del coronavirus i que tots els membres de Govern s'havien sotmès a la prova per determinar si estaven infectats. Hores més tard va informar que, després d'aquestes proves, també està afectada la ministra de Política Territorial, Carolina Darias. Els reis han seguit mantenint en els últims dies diversos actes en la seva agenda, entre ells el de divendres passat en què per primera vegada la ministra d'Igualtat va acompanyar la senyora Letícia.

 

Felip VI i la reina van viatjar aquest dimecres a París

Felip VI i la reina van viatjar aquest dimecres a París convidats pel president francès, Emmanuel Macron, per assistir a un dinar al Palau de l'Elisi i, posteriorment, a un homenatge a les víctimes europees del terrorisme. Com a mesura preventiva davant el coronavirus, els reis i Macron i la seva dona, Brigitte, es van saludar sense estrènyer les seves mans ni besar-se. El príncep Felip tenia previst rebre a la tarda de dijous a la Zarzuela a la secretària general d'el Consell d'Europa, Marija Pejcinovic, reunió que es va cancel·lar i que es va sumar a altres dos actes de l'agenda dels reis que s'han suspès aquesta setmana a conseqüència de la pandèmia.

En concret, el dimarts es va anul·lar el concert que anaven a presidir a l'Auditori Nacional en memòria de les víctimes del terrorisme, i en el matí de dijous Felip VI hi hauria presidit a Logronyo la decisió del premi de la Fundació Princesa de Girona Arts i Lletres 2020. A això se suma la suspensió del Mobile World Congress de Barcelona a la inauguració anava a assistir també el cap de l'Estat el passat 23 de febrer.

Entre les últimes activitats dels reis es troba igualment la presència de la senyora Letícia diumenge passat a Salamanca, al costat del ministre de Cultura i Esports, José Manuel Rodríguez Uribes, a la final de la Copa de la Reina de bàsquet. L'endemà, dilluns, Felip VI va rebre al Palau Reial als nens guanyadors de l'última edició del concurs 'Què és un rei per a tu?', Un acte en què es van instal·lar a l'entrada del recinte gels desinfectants per prevenir el contagi del coronavirus.

Zarzuela no ha informat de si la princesa Elionor i la infanta Sofia s'han sotmès a la prova

En els últims dies, la Casa Reial ja havia disposat aquest líquid quan els reis havien celebrat activitats i audiències, encara que no havia estat visible. Zarzuela no ha informat de si la princesa Elionor i la infanta Sofia s'han sotmès també a la prova del COVID-19. A causa del tancament dels col·legis en tota la comunitat de Madrid, totes dues romanen des del dimecres al Palau de la Zarzuela.

Dilluns havien acudit a classe en el seu col·legi de Santa Maria dels Rosales, al districte madrileny d'Aravaca, tot i que dos dies abans la Comunitat de Madrid va confirmar que un alumne de centre s'havia contagiat del coronavirus. El centre docent va mantenir la seva activitat escolar d'acord amb les indicacions de la Conselleria de Sanitat fins que es van tancar totes les escoles 48 hores després.


Comentaris

envia el comentari