Catalunya Diari

Convoquen una vaga de Renfe el 15 de juliol

Comissions Obreres (CCOO) ha previst l'aturada pel conjunt de l'Estat espanyol i no descarta mobilitzacions durant el mes d'agost
La vaga de Renfe del passat mes de juliol ja va aturar més de 15 trens a tot l'Estat | CatalunyaDiari.cat

Comissions Obreres (CCOO) ha convocat vaga a Renfe al conjunt de l’Estat espanyol per al 15 de juliol, segons ha anunciat aquest dijous en un comunicat. Amb la jornada de vaga, CCOO reclama més llocs de treball, menys hores de jornada laboral i que es consolidi el salari. Tres aspectes «troncals» de l’últim conveni col·lectiu que, segons denuncia el sindicat, Renfe està incomplint.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

No es descarten noves vagues

Així mateix, CCOO ha assegurat que no descarta noves convocatòries de vaga, que podrien afectar també Adif, per al mes d’agost si l’empresa manté una «postura intransigent» i les negociacions segueixen bloquejades. D’altra banda, UGT i CGT descarten per ara donar suport a la vaga del 15 de juliol.

 

En aquest comunicat, el secretari general del Sector Ferroviari d’FSC-CCOO, Manuel Nicolás Taguas, afirma que Renfe «tergiversa» la reivindicació del sindicat de renovar i rejovenir l’ocupació ferroviària perquè estaria facilitant que augmentessin les persones que es desvinculen de l’empresa.

 

A part, CCOO subratlla la preocupació del personal ferroviari pel fet que Renfe apliqui «de manera unilateral» l’acord recollit en el conveni col·lectiu de reduir la jornada a 37 hores i mitja de mitjana.

 

Una gestió «dictatorial»

Els delegats i delegades de CCOO es van manifestar a Madrid, en el que podria considerar-se l’inici de les accions de protesta «per la falta de voluntat negociadora de Renfe», el passat 27 de juny. CCOO ha decidit anunciar la vaga del dia 15 de juliol després d’aquest acte, ja que «l’empresa no s’ha mogut ni un àpex de la seva postura».

 

En el comunicat, afirmen que Comissions Obreres sempre mantindrà les vies del diàleg i la negociació obertes, però que «davant la gestió dictatorial en les relacions laborals mostrada per la Direcció del Grup Renfe», les mobilitzacions són l'única sortida.

 

 

També et pot interessar...

 Comentaris

envia el comentari