Catalunya Diari

La reobertura d'activitats es farà a partir del 23 de novembre per trams de 15 dies

Salut defensa aixecar restriccions per la «bona tendència» tot i que encara no s'hagi superat el pic assistencial

La consellera de Salut, Alba Vergés, amb les mans aixecades, mascareta a la boca i els micròfons davant
Salut iniciarà el pròxim dijous un cribratge massiu també a la ciutat de Salt | cedida

El Govern de la Generalitat prepara un pla per reobrir activitats a partir del 23 de novembre per trams que tindran una periodicitat de quinze dies, segons ha avançat aquest mateix dilluns la consellera de Salut, Alba Vergés. El pla es compartirà al llarg d'aquesta setmana amb els sectors implicats, per decidir finalment la seva execució i les mesures a fixar.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

En roda de premsa, els responsables sanitaris han defensat que es comencin a aixecar de forma progressiva les restriccions a partir del proper dilluns, dia 23 de novembre, per la «bona tendència» de les dades de contagis dels últims dies, tot i que no s'hauran assolit tots els objectius marcats, sobretot en l'ocupació de les UCI. Vergés ha assenyalat que, tot i que fa uns dies Catalunya va superar el pic de contagis de la segona onada, encara no s'hi ha arribat pel que fa a l'impacte assistencial.

Aturada l'activitat fins al dia 23 de novembre

Fins al mateix dia 23 de novembre continuarà també el tancament de la restauració, cinemes, teatres i gimnasos. Els únics que han pogut obrir recentment les seves portes, han estat els centres d'estètica i de massatge, a qui el Govern va permetre obrir finalment a finals de la setmana passada, tot i que «amb cita prèvia, de forma individual i garantint que totes les persones disposen d'equips de protecció de risc».

El confinament municipal també continuarà igual que ara. Estarà prohibit sortir del municipi des de les sis del matí de divendres, fins a les sis del matí de dilluns. No obstant, el Govern de la Generalitat està estudiant la possibilitat de fixar confinaments supramunicipals, com les comarques o les regions sanitàries. Una mesura que podria entrar en vigor a partir del 23 de novembre. Pel que fa al toc de queda -fixat a Catalunya de les deu de la nit a les sis del matí-, Miquel Sàmper, conseller d'Interior en funcions, ja va avançar la setmana passada que la mesura «ha vingut per quedar-se». Sàmper considera que aquesta restricció no afecta la ciutadania com la resta de mesures fixades, i per tant, va demanar a la ciutadania que «s'acostumi» a la limitació.


Comentaris

envia el comentari