Catalunya Diari

Les residències de Catalunya registren 148 usuaris amb covid, el doble que fa una setmana

Entre el 21 i el 27 de novembre hi ha hagut cinc defuncions i 17 ingressos hospitalaris de residents

Les residències de Catalunya registren 148 usuaris amb covid confirmat, el doble que es notificava fa una setmana. Segons el Departament de Drets Socials, es tracta del 0,2% del total. La setmana passada n'hi havia 70. En total, són 45 els centres residencials de serveis socials amb algun cas actiu, una vintena més.

En concret, 25 residències de gent gran, 15 de persones amb discapacitat, un centre de salut mental i dos centres del grup d'altres tipus de recursos assistencials, com centres d'infància o per a persones amb risc d'exclusió. Al llarg de la darrera setmana, del 21 al 27 de novembre, hi ha hagut cinc defuncions per covid-19, mentre que s'han produït 17 ingressos hospitalaris de residents. Pel que fa als treballadors, 187 han donat positiu (0,4% del total) els últims 14 dies i no n'hi ha cap d'ingressat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Segons la tipologia del centre, a les residències de gent gran, hi ha 72 casos actius entre els usuaris (el 0,1% dels residents) en 25 residències i 134 professionals afectats (0,4% del total). Als centres per a persones amb discapacitat, hi ha 63 casos actius de covid-19 entre els residents (1%), i 41 professionals afectats (0,6% respecte al total). Als centres residencials de persones amb problemàtica social derivada de salut mental, hi ha dos casos actius entre els residents i cinc professionals afectats.

Plans generals d'usuàries de la residència l'Hospital de Camprodon
Les residències de Catalunya registren 148 usuaris amb covid, el doble que fa una setmana | LleidaDiari.cat

El 97,3% de les persones que viuen en centres residencials estan vacunades

D'altra banda, el Drets Socials ha informat que el 97,3% de les persones que viuen en centres residencials estan vacunades amb la primera dosi, i el 96,8% tenen la pauta completa. El 92,5% de les persones que viuen en residències de gent gran ja han rebut la dosi de reforç. Pel que fa als treballadors, el 92,2% ha rebut la primera dosi i el 91,5%, la pauta completa.

La darrera setmana, del 21 al 27 de novembre, s'han fet 5.551 proves PCR i 648 tests d'antígens a les persones que viuen a les residències de Catalunya. Un 2,69% de les proves fetes han resultat positives. Als professionals se'ls han fet 14.444 PCR i 919 tests d'antígens, amb un percentatge de positivitat del 0,9%. La positivitat en la població general és del 6,48%.

El 2,63% de les residències, vermelles

En data d'1 de desembre, del total de 1.024 residències de gent gran de Catalunya, hi ha 27 centres (el 2,63%) que estan en color vermell, és a dir, que tenen casos actius de covid-19, aparició de nous casos i brots en investigació. Per contra, 937 centres (el 91,50%) es troben en color verd, i, per tant, sense cap cas de covid-19.

Els 60 restants (el 5,85%), es classifiquen amb color taronja, és a dir, presenten casos positius, però el brot es considera controlat i es garanteix una correcta sectorització i aïllament d'espais de la residència.

Per regions sanitàries, Metro Nord acumula 10 residències vermelles, Catalunya Central 7, Metro Sud 4, i Girona i Terres de l'Ebre 2 cadascuna. Lleida i el Camp de Tarragona en tenen una cadascuna mentre que Alt Pirineu i Aran i Barcelona Ciutat no tenen cap residència en vermell.


Comentaris

envia el comentari