Els restauradors proposen una reobertura progressiva a partir de dilluns amb un aforament del 30%

Una terrassa buida al centre de Girona aquest 14 d'octubre del 2020

Els restauradors proposen una reobertura progressiva a partir de dilluns amb un aforament del 30% | LleidaDiari.cat

Els restauradors proposen al Govern un pla de desescalada progressiva a partir de dilluns i de reobertura escalonada dels locals, segons publica aquest dimarts 'La Vanguardia' i ha confirmat l'ACN. La primera fase de la desescalada d'aquest pla dels gremis Ć©s del 23 de novembre fins al 8 de desembre i permet l'obertura dels bars i restaurants amb un aforament mĆ xim del 30%, ampliable fins al 50% si es pot garantir una distĆ ncia mĆ­nima d'1,5 metres entre taules.

Ā 

Els establiments, a mĆ©s, hauran de garantir la ventilaciĆ³ i quedarien tancatsĀ aquells espaisĀ on no fos possible. TambĆ© es recomana l'Ćŗs de mascaretes entre plats. El Departament d'Empresa ha traslladat la proposta a la resta del Govern.

Ā 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

Ā 

El tancament ha de ser a les onze de la nit

Una altra de les mesures incloses en aquest pla dels restauradors de Catalunya per a la progressiva reobertura dels negocis de la restauraciĆ³ Ć©s que el tancament ha de ser a les onze de la nit, es poden mantenir obertes les terrasses i que abans d'entrar als establiments els clients es facin un control de temperatura i registrin les seves dades personals si en donen el seu consentiment. En aquesta primera fase, es mantindria el mĆ xim de sis persones per grup.

Ā 

Les altres dues fases sĆ³n del 9 de desembre fins als 6 de gener i del 7 de gener en endavant, ambĀ unes mesuresĀ que s'haurien d'anar flexibilitzantĀ progressivament. Els restauradors tambĆ© proposen crear un grup de seguiment de la desescalada on participin el sector i les conselleries de Salut, Interior i Empresa.

Ā 

La proposta ha anat a cĆ rrec de les cinc federacions i gremis de restauraciĆ³ de Catalunya

La proposta ha anat a cĆ rrec de les cinc federacions i gremis de restauraciĆ³ de Catalunya: el Gremi de Barcelona, la federaciĆ³ intercomarcal, la federaciĆ³ de les comarques gironines, l'hostaleria de Lleida i l'associaciĆ³ d'hostaleria de Tarragona. Els restauradors es van reunir dilluns amb el conseller d'Empresa, RamonĀ Tremosa, per traslladar-li la proposta, i des de llavors estĆ  sobre la taula del Govern, i en discussiĆ³. Fa una setmana, el Gremi va celebrar un acte a Barcelona amb lĆ­ders gastronĆ²mics per reclamar la reobertura del sector on ja es van perfilar algunes de les propostes dels restauradors per reprendre l'activitat.