Catalunya Diari

Els restauradors proposen una reobertura progressiva a partir de dilluns amb un aforament del 30%

Empresa trasllada la proposta del sector al conjunt del Govern

Una terrassa buida al centre de Girona aquest 14 d'octubre del 2020
Els restauradors proposen una reobertura progressiva a partir de dilluns amb un aforament del 30% | LleidaDiari.cat

Els restauradors proposen al Govern un pla de desescalada progressiva a partir de dilluns i de reobertura escalonada dels locals, segons publica aquest dimarts 'La Vanguardia' i ha confirmat l'ACN. La primera fase de la desescalada d'aquest pla dels gremis és del 23 de novembre fins al 8 de desembre i permet l'obertura dels bars i restaurants amb un aforament màxim del 30%, ampliable fins al 50% si es pot garantir una distància mínima d'1,5 metres entre taules.

Els establiments, a més, hauran de garantir la ventilació i quedarien tancats aquells espais on no fos possible. També es recomana l'ús de mascaretes entre plats. El Departament d'Empresa ha traslladat la proposta a la resta del Govern.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El tancament ha de ser a les onze de la nit

Una altra de les mesures incloses en aquest pla dels restauradors de Catalunya per a la progressiva reobertura dels negocis de la restauració és que el tancament ha de ser a les onze de la nit, es poden mantenir obertes les terrasses i que abans d'entrar als establiments els clients es facin un control de temperatura i registrin les seves dades personals si en donen el seu consentiment. En aquesta primera fase, es mantindria el màxim de sis persones per grup.

Les altres dues fases són del 9 de desembre fins als 6 de gener i del 7 de gener en endavant, amb unes mesures que s'haurien d'anar flexibilitzant progressivament. Els restauradors també proposen crear un grup de seguiment de la desescalada on participin el sector i les conselleries de Salut, Interior i Empresa.

La proposta ha anat a càrrec de les cinc federacions i gremis de restauració de Catalunya

La proposta ha anat a càrrec de les cinc federacions i gremis de restauració de Catalunya: el Gremi de Barcelona, la federació intercomarcal, la federació de les comarques gironines, l'hostaleria de Lleida i l'associació d'hostaleria de Tarragona. Els restauradors es van reunir dilluns amb el conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, per traslladar-li la proposta, i des de llavors està sobre la taula del Govern, i en discussió. Fa una setmana, el Gremi va celebrar un acte a Barcelona amb líders gastronòmics per reclamar la reobertura del sector on ja es van perfilar algunes de les propostes dels restauradors per reprendre l'activitat.


Comentaris

envia el comentari