Catalunya Diari

Alerta sanitària: Retiren uns cereals dels supermercats per perill

Ho ha anunciat l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició

Un carro de la compra en un passadís d'un supermercat
Els cereals es venen en diversos punts d'Espanya  | Pixabay

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), dependent del Ministeri de Sanitat, ha publicat que ha tingut coneixement a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI) d'una alerta per les Autoritats Sanitàries de Madrid, relativa a la presència d'un al·lergogen, la llet, no declarat en les etiquetes d'uns cereals parcialment coberts de xocolata. Es tracta de la marca 'Bauck Hof', originari d'Alemanya, i que es ven en diversos punts d'Espanya.

Per aquest motiu, des de Sanitat s'avisa als consumidors que siguin al·lèrgics o intolerants a la llet de la compra del producte 'Choco Balls' perquè conté l'al·lergogen de llet i no ve escrit a l'etiqueta. «Com a mesura de precaució, es recomana a aquests consumidors que poguessin tenir el producte anteriorment mencionat a les seves llars que s'abstinguin de consumir-lo. El consum d'aquest producte no comporta cap risc per a la resta de consumidors», exposen. Això si, si ho consumeix un intolerant o un al·lèrgic a la llet pot ser perillós.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Les dades del producte implicat, originari d'Alemanya, són les següents. Es tracta del lot número 200221 amb data de caducitat 02/02/2021 amb un pes de 300 grams. El lot va ser envasat el dia 11/01/2020, s'haurà de revisar i es demana que es retiri del mercat. Aquesta informació ha estat traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes per tal de transmetre l'alerta sanitària.

Des de l'AESAN expliquen que les al·lèrgies alimentàries es produeixen per una reacció adversa del sistema immune a un determinat aliment quan la persona sensible d'aquest aliment entra en contacte amb ell o amb un altre aliment que el contingui, generalment en ingerir-lo tot i que, en els consumidors més sensibles, també en tocar-lo o olorar-lo. «Deriva dels símptomes que produeixen a l'organisme, pot tenir lloc, en el pitjor dels casos, a un xoc anafilàctic en les persones molt sensibles, malgrat que s'ingereixen quantitats molt petites de l'aliment que la provoca».

Alerta sanitària per una nova troballa de coronavirus en aliments congelats a la Xina

El passat dilluns 16 de novembre, la Xina va anunciar que va trobar restes del coronavirus SARS-CoV-2 en l'embalatge de productes congelats importats. Segons el diari local 'The Paper', una inspecció aleatòria dels embalatges d'una partida de carn de porc provinent de França —emmagatzemada a la ciutat sud-oriental de Xiamen— va resultar positiva després de la realització d'un test d'àcid nucleic.

Les autoritats sanitàries van indicar que la partida, de 25 tones en total, va entrar al país a través del port de Yangshan, a Shangai, i que la carn encara no havia sortit al mercat. Així mateix, les autoritats van segellar i van desinfectar el lloc de magatzematge del carregament


Comentaris

envia el comentari