Catalunya Diari

La ciutat catalana que ensenya els seus joves com circular amb patinet

La Guàrdia Urbana imparteix aquestes sessions pràctiques i l'Ajuntament es planteja oferir formació a tota la ciutadania

Prop de 800 joves de Reus estan aprenent a conduir un patinet elèctric de forma segura. Els professors són agents de la Guàrdia Urbana. Aquests dies s'han començat a impartir classes pràctiques en el circuit tancat del parc de trànsit que disposa la ciutat.

L'objectiu és reduir l'alta accidentalitat amb aquests tipus de vehicles de mobilitat personal, unes xifres «in crescendo", segons la regidora de Seguretat Ciutadana, Convivència i Civisme, Dolors Vázquez. Enguany ja s'han produït 9 accidents i s'han aixecat 161 actes. «Cal treballar amb aquesta pedagogia per rebaixar números», afirma. Aquest dimarts ha estat el torn de 33 nois i noies de 4t d'ESO del col·legi La Presentació. La infracció més recurrent: saltar-se un stop.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pla general d'unes noies fent pràctiques amb patinet elèctric en un circuit tancat a Reus, sota la supervisió d'un agent de la Guàrdia Urbana
Donen classes de patinet elèctric a prop de 800 joves de Reus per rebaixar l'alta accidentalitat | LleidaDiari.cat

Formar els joves de la ciutat sobre com circular de manera segura

La Guàrdia Urbana ha iniciat les sessions pràctiques del programa d'educació viària per formar els joves de la ciutat sobre com circular de manera segura per la ciutat amb vehicles de mobilitat personal. Les classes es porten a terme al parc de trànsit amb alumnes de 4t d'ESO i 1r de BAT; i fins ara s'ha tancat la participació d'uns 790 joves de 7 centres educatius. Les sessions s'inicien amb una primera classe teòrica i continuen amb les pràctiques dels joves al circuit tancat del parc de trànsit. Les sessions donen continuïtat a les xerrades que la Guàrdia Urbana va iniciar fa dos anys als instituts de secundària de Reus.

El cos policial va adquirir quatre patinets elèctrics per integrar-los al programa d'educació viària i va plantejar aquest programa de formació específic davant la detecció d'un elevat desconeixement de les normes d'ús per part dels usuaris. Aquest escenari coincideix amb una important proliferació d'aquesta tipologia de vehicles a la ciutat. Segons s'apunta des de l'Ajuntament, la combinació dels dos factors genera situacions de risc i d'inseguretat viària en la relació entre vianants i patinadors. «I volem intervenir-hi de forma pedagògica per rebaixar aquests números d'accidents que han anat in crescendo», diu Vázquez.

Els patinets elèctrics no poden circular per voreres i zones de vianants

Des de l'Ajuntament de Reus es recorda que els patinets elèctrics i la resta de vehicles de mobilitat personal -igual com les bicicletes- no poden circular per voreres i zones de vianants i, en conseqüència, només poden anar per les vies expressament autoritzades, que són calçades, carrils bici i vies de velocitat 30.

Aquesta iniciativa complementa les xerrades d'educació viària que la Guàrdia Urbana porta a terme des de fa anys a les escoles i instituts de la ciutat amb l'objectiu promoure la reflexió entorn de la mobilitat segura. Cada curs 4.500 alumnes d'infantil, primària i secundària prenen part en els diferents programes educatius.


Comentaris

envia el comentari