Catalunya Diari

Les autoritats xineses alerten del risc de contagi en l'empaquetatge de productes congelats

Segons la premsa local xinesa, des del passat mes de juliol s'han detectat deu positius vinculats a importacions procedents de Llatinoamèrica

Un home passeja per un supermercat de Pequin, la capital de la Xina
L'aparició de casos vinculats a productes congelats importats de Llatinoamèrica preocupa les autoritats xineses. | EFE

La Comissió Nacional de Salut de la Xina ha afirmat aquest dimecres que el contacte amb «objectes contaminats amb el coronavirus» pot causar infeccions. Aquesta informació s'ha fet pública després que el país asiàtic hagi confirmat diversos casos de la Covid-19 relacionats amb la cadena d'alimentació.

En aquest sentit, l'organisme ha advertit del perill de tocar aquests objectes en relació amb l'alarma produïda després de confirmar-se casos de coronavirus en supermercats que venen aliments congelats, atès que, segons els experts del país, les baixes temperatures i la humitat són propicies perquè el patogen sobrevisqui.

Segons la premsa local xinesa, el país asiàtic acumula des del passat mes de juliol deu positius detectats en productes congelats i superfícies de mostra d'aquests.

Casos a Shenzhen, Guanghzou, Wuhu i Shandong

Cal destacar que la ciutat de Shenzhen va posar en marxa aquesta setmana una campanya massiva de test d'àcid nucleic, després de detectar tres positius en empleats d'una cadena de supermercats, mentre que a Guangzhou s'ha suspès temporalment la importació de carns i mariscos congelats de l'estranger.

El passat divendres, mostres d'un lot d'ales de pollastre congelades importades del Brasil van donar positiu en les proves d'àcid nucleic, mentre que el dia anterior una inspecció rutinària en un restaurant de la ciutat oriental de Wuhu va detectar el virus en l'empaquetatge de gambes blanques de l'Equador. Un fet que ja havia succeït el passat 10 de juliol amb l'embolcall d'aquest marisc de tres empreses equatorianes.

Així mateix, també s'han trobat traces del virus en mostres de l'empaquetatge de peix congelat en una ciutat portuària de la província de Shandong, a la zona est del país.

Origen a Llatinoamèrica

Davant aquests casos, tots amb origen a l'Amèrica del Sud, els mitjans xinesos han mostrat la seva preocupació per la gravetat de la pandèmia a Llatinoamèrica, amb més de 5,6 milions de casos confirmats.

D'altra banda, les autoritats sanitàries han reiterat que els portadors de la Covid-19 poden transmetre la malaltia durant el període d'incubació, i han demanat als qui donin positiu que informin les autoritats en les dues hores posteriors al fet que se'ls confirmi la infecció.

«La font més important d'infecció per Covid-19 es deu als positius confirmats i als portadors silenciosos del virus. Aquells en el període d'incubació poden transmetre'l», han indicat. En aquest sentit, la Comissió va informar en el seu últim recompte que la Xina suma 84.888 infectats diagnosticats des de l'inici de la pandèmia, dels quals han mort 4.634 persones.


Comentaris

envia el comentari