Catalunya Diari

Els Mossos d'Esquadra alerten d'un fals rumor que circula per Whatsapp

Ho han comunicat a través de les seves xarxes socials

Els Mossos d'Esquadra han fet una crida a través de les xarxes socials a no creus un fals rumor que hi circula. Es tracta d'un missatge en el qual s'informa a la ciutadania que es publicaran unes imatges del Volcà de Chillan per Whatsapp. En el mateix text t'avisa que no les obris, ja que podria hackejar-te el telèfon en només 10 segons i no hi hauria escapatòria, ni manera de frenar-ho. També et recomana que ho comparteixis a familiars i amics.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La policia catalana ha publicat el missatge a les seves xarxes explicant que és un només un rumor, i que es tracta d'una altra de tantes cadenes que només busquen generar alarma.

En aquest sentit, els Mossos d'Esquadra treballen diàriament per recopilar aquestes informacions, detectar aquests rumors i desmentir totes les informacions que no són certes. Així mateix, recomanen no compartir cap avís d'aquest tipus, així com no clicar als enllaços que contenen ni obrir els arxius adjunts.

Un rumor és una informació procedent de fonts no identificades, que no està contrastada i que es difon, a vegades intencionadament, de manera incontrolada a través de canals informals de comunicació. Les xarxes socials i les aplicacions de telefonia mòbil circulen els coneguts 'falsos rumors', amb l'objectiu d'alamar, aconseguir dades, descarregar virus o col·lapsar la xarxa. Els falsos rumors en principi no són un delicte, però poder arribar a ser-ho en determinats casos.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari