Catalunya Diari

Arriba el primer robot humanoide rus a l'Estació Espacial Internacional

La sonda espacial russa Soyuz va poder acoblar-se a la EEI d’on sortirà un robot multifuncional, encarregat de realitzar tasques a l’espai que els astronautes no poden realitzar.
Arriba el primer robot humanoide rus a l'Estació Espacial Internacional
Arriba el primer robot humanoide rus a l'Estació Espacial Internacional | ROSCOSMOS

Ahir dimarts 27 d’agost l’agència espacial russa va aconseguir un nou èxit a la seva personal trajectòria aeroespacial. Després d’un intent frustrat el passat dissabte, el primer robot humanoide rus va accedir a l'Estació Espacial Internacional. Fa uns anys, hi va arribar l’americà per realitzar tasques impossibles per a la resta d’astronautes.

La nova operació d’acoblament ha sortit rodona després que al cap de setmana un error informàtic en el sistema d’orientació de la nau Soyuz va impedir l’accés a l'EEI. Sembla que la nau va acostar-se a l’escotilla d’accés de l’Estació i uns sensors van detectar vibracions que van originar l’avortament de la maniobra per motius de seguretat.

Aquesta passada matinada del dimarts es va repetir la maniobra, ha sortit molt bé i Fiodor, el robot rus ha pogut entrar a l'EEI. Es preveu que estarà realitzant diverses tasques de gran precisió fins al 6 de setembre i el 7 tornarà a la Terra.

 

 

Que pot aconseguir fer Fiodor a l'Estació Espacial?

El primer robot humanoide rus a l’espai, el model Skybot F-850, és una màquina multifuncional. Tal com expliquen fonts russes, al principi estava previst que fos utilitzat en tasques de rescat, per a l'evacuació de persones en zones perilloses afectades per incendis, però més endavant es va anunciar que podria ser utilitzat per a propòsits militars, d'educació i, fins i tot, en missions espacials. I per aquestes funcions ha pujat fins a l’espai.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El cosmonauta rus Alexánder Skvortsov dirigirà el robot mitjançant un exoesquelet metàl·lic que té 32 nivells de mobilitat. Com si es tractés del comandament d’un videojoc, controlarà el robot per a que es mogui fora la nau, per a que realitzi tasques de manteniment a l’EEI i recerca espacial.

  

 

 

També et pot interessar:Comentaris

envia el comentari