Catalunya Diari

Retiren una famosa salsa dels supermercats per inseguretat alimentària

Alerten que aquesta salsa conté una sèrie de productes làctics que no consten en l'etiqueta

La vitrina d'un supermercat amb tota mena de productes curosament ordenats
Han detectat aquest error a Castella - La Manxa | Pixaby

Nou problema sanitari inesperat al nostre Estat. L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha alertat de la retirada del mercat d'un nou lot de productes, el qual podria suposar un perill per les persones que ja l'han comprat i el tenen a casa. Es tracta d'una salsa de formatges utilitzada per acompanyar als famosos 'nachos'. Segons publica el mitjà digital 'El Caso', l'AESAN alerta que aquesta salsa conté una sèrie de productes làctics que no consten en l'etiqueta de l'envàs. És per aquest motiu que l'AESAN adverteix a totes aquelles persones que tinguin al·lèrgia o intolerància a la llet, o també a altres productes làctics, que no consumeixin aquest producte. 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Alarma a Castella - La Manxa

L'alarma va saltar a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI), quan les autoritats van llençar una notificació des de Castella - La Manxa en haver detectat aquests productes làctics no declarats a l'etiqueta. 

L'AESAN a més ha detallat que el producte està etiquetat com a «Salsa mexicana» de la marca 'Mexifoods', però en canvi no especifica en cap moment que es tracti d'una salsa de formatges. El lot detectat és el següent: 47356 Salsa Formatge A 1x6 252c MXF 300 g Lot: 02762.

En el comunicat que van emetre el passat dijous 6 d'agost, l'AESAN assegurava que «aquesta irregularitat ha estat detectada mitjançant autocontrol per part de l'empresa espanyola distribuïdora del producte», la qual ha sol·licitat a tots els seus clients que retirin de les seves estanteries el producte i el destrueixin. 

No suposa un perill per les persones que no siguin al·lèrgiques ni intolerants

Aquest producte es fabrica a Polònia, i els seus principals països de distribució són Espanya i Portugal. L'AESAN ha denunciat l'etiquetatge erroni d'aquesta salsa, ja que han comprovat que l'etiquetatge no es correspon amb el seu contingut. A més, en cap moment especifica que contingui llet, ingredient que sí que té i que pot ser perillós per moltes persones que en són al·lèrgiques o intolerants. 

A més, la mateixa Agència ha llençat un missatge per tots aquells consumidors amb al·lèrgia o intolerància que poguessin tenir aquest producte a casa, per tal que no el consumeixin. Per la resta de persones, asseguren que no suposa cap risc per la seva salut.


Comentaris

envia el comentari