Catalunya Diari

Salut alerta d'un augment de pacients a les UCI: «A aquest ritme, no serà sostenible»

Argimon ha qualificat les dades de «preocupants» des d'un punt de vista «assistencial»

L'empitjorament de la pressió assistencial als hospitals catalans preocupa al Govern. Així ho ha manifestat aquest dimarts el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que ha alertat d'un augment d'ingressos a les UCI assegurant que si es manté el ritme actual, no serà «sostenible». Així, ha qualificat les dades del darrer balanç de «preocupants» des d'un punt de vista «assistencial», afegint que durant els pròxims dies es veurà també si el virus s'ha expandit arran de les trobades socials de Setmana Santa.

Segons el darrer balanç del Departament de Salut, actualment hi ha 445 pacients ingressats a les UCI dels hospitals catalans. Aquesta xifra suposa un increment de 34 malalts crítics en l'última setmana. Salut mira amb preocupació l'avanç de les dades epidemiològiques de la Covid-19 a Catalunya. Segons ha explicat Argimon, les xifres actuals «no van bé» i resten molt pendents de quina serà la seva traducció «els pròxims 15 dies». En aquest sentit, el responsable de Salut Pública ha assenyalat que no es poden valorar de moment a causa d'un infradiagnòstic.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Durant la Setmana Santa s'han fet menys diagnòstics

Així, ha explicat que durant la Setmana Santa la ciutadania s'ha comportat com ho fa «els dissabtes i els diumenges», no acudint als serveis sanitaris tot i tenir «simptomatologia lleu» i esperant a fer-ho uns dies més tard. Un fet que ha comportat que s'hagin diagnosticat «menys persones». «Només ahir vam detectar més de 300 casos menys, els quals poden haver fet una reunió d'amics o un dinar familiar i, per tant, contagiar a gent del seu entorn», ha subratllat Argimon.

Aquesta possibilitat obre la porta a què el virus s'expandeixi més ràpidament i pugui sobrecarregar les UCI, que ja es troben en una situació ben diferent de la de finals de març. Argimon, però no s'ha volgut avançar a quines haurien de ser les mesures per frenar aquest avenç i ha dit que a partir de demà en començaran a parlar quan «repassin les dades».


Comentaris

envia el comentari