Catalunya Diari

Salut comença a administrar mitja dosi de Moderna als vacunats amb Janssen

A Lleida es muntaran punts de vacunació temporals per municipis per arribar als treballadors del sector agrari i càrnic

El Departament de Salut ha començat aquest dimarts a administrar la dosi de record als vacunats amb Janssen que fa més de tres mesos que van rebre el vaccí. A aquestes persones se'ls ha administrat mitja dosi de Moderna, mentre que als treballadors sense vacunar se'ls ha administrat una dosi sencera.

A Lleida, van rebre aquest vaccí molts treballadors agraris i carnis i, per això, molts dels vacunats aquest dimarts al pavelló Onze de Setembre són d'aquests sectors. Per facilitar l'accés a la dosi de record a aquests treballadors, Salut muntarà també punts de vacunació temporals; un dels primers, aquest dijous a Alcarràs (Segrià). A la Regió Sanitària de Lleida van vacunar-se amb Janssen 18.000 persones i a la de l'Alt Pirineu i Aran 3.000.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Els centres d'atenció primària (CAP) seran els encarregats de citar aquelles persones que es van vacunar amb Janssen, seguint l'estratègia actual de vacunació, però també es posaran en marxa noves eines a partir de finals de novembre. A Catalunya, 348.022 persones van rebre la vacuna de Janssen, d'una sola dosi. D'aquestes, es calcula que 850 són usuaris sense identificació sanitària i per això es reprendran els circuits ja establerts amb les xarxes comunitàries per tornar-los a captar.

Pla mig d'un treballador del sector agrari vacunat amb Janssen, rebent la dosi de record de Moderna
Salut comença a administrar mitja dosi de Moderna als vacunats amb Janssen | LleidaDiari.cat

Història clínica informatitzada

Per a la resta, els centres que disposen de la història clínica informatitzada tindran aviat al web de cita de Salut un apartat específic de vacunació covid on els usuaris podran demanar hora per vacunar-se cal CAP o als annexos a aquests. Aquesta eina estarà operativa en uns dies. Els usuaris que compleixin els criteris per rebre la dosi de record de Janssen rebran un missatge al mòbil.

El pavelló Onze de Setembre torna a ser un punt de vacunació a Lleida

A la Regió Sanitària de Lleida, com a la resta de Catalunya, la dosi addicional a persones vacunades amb Janssen es gestionarà a través de l'Atenció Primària als CAP o espais annexos. Tot i això, i atesa l'especificitat d'aquest territori, amb molts treballadors del sector agrari i carni vacunats amb Janssen s'ha citat a molts d'ells aquest dimarts al pavelló Onze de Setembre de la capital del Segrià i Salut muntarà també punts de vacunació, d'un o dos dies, a determinats municipis que comptin amb un gran volum d'aquest col·lectiu.

Xavi Palau, per exemple, treballa al sector industrial fructícola a Lleida i ha explicat que ha tingut «molt clar» rebre el recordatori de la vacuna. «Ens hem de vacunar per, entre tots, erradicar el virus», ha dit.

Per la seva banda, Laurencio Goran, que treballa de transportista, ha reconegut que «s'ho ha estat pensant» perquè no li agraden les vacunes, però que finalment se l'ha posat perquè «és un bé» per a ell i per a tothom. Sergi Balué, agricultor, ha celebrat haver rebut una nova dosi perquè des del sector feia temps que es reclamava, ha destacat. «És una seguretat per a nosaltres i els nostres treballadors», ha dit.


Comentaris

envia el comentari